FILMEZZUNK.HU
A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

32367

Hatalmas filmes bukták

Avatar, Titanic, Star Wars: Az ébredő erő, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték… Mi a közös bennük? Az, hogy mind az öt film több mint két milliárd dollárt zsebelt be világszerte. Ez elég sok pénz. Nos, mai cikkünkben egyetlen egy film sem kaszált ennyit, sőt együttvéve is nagyon messze vannak a két milliárd dollártól. Ma tíz olyan filmet mutatunk be kedves Olvasóinknak, melyek óriási veszteséget termeltek vagy másképp szólva a legnagyobb filmes bukták lettek a filmtörténetben.

Pluto Nash – Hold volt, Hold nem volt… (2002)

A történet 2087-ben játszódik a Holdon. Pluto Nash az egykori csempészkirály Kis-Amerika legmenőbb night klubjának tulajdonosa lesz, miután átvállalja a korábbi tulaj tartozásait – megmentve őt ezzel a kínhaláltól. Pluto leszámol ellenségeivel és megvédi a klubot. Előtte azonban szembe kell néznie önmagával – a szó szoros értelmében…

Pluto Nash - Hold volt, Hold nem volt... (2002)

Kiskoromban nagyon sok Eddie Murphys filmet néztem, szerettem őt, mert mindig meg tudott nevettetni. Úgy látszik viszont, hogy a Pluto Nash nem volt annyira népszerű 2002-ben, mert 100 milliós büdzsé mellett csekély 7 millió dollár volt a bevétele és összesen 126 millió dollárt bukott.

Anyát a Marsra! (2011)

Milo egy kisfiú, aki épp most akarja belevetni magát a vakáció örömeibe. Édesanyja azonban különböző feladatokat ad neki. Egy vita hevében Milo közli édesanyjával, hogy ő nem érti, mi olyan különleges az anyákban. Amikor a fiú elalszik, egy rakéta landol a házban, amely elrabolja édesanyját. Milo feladata, hogy megmentse őt.

Anyát a Marsra! (2011)

150 milliós forgatás, mindössze 39 milliós bevétel és megközelítőleg 137 millió dollárnyi veszteség. Ez a 2011-es animációs film mondhatni hatalmas melléfogás volt.

A Római Birodalom bukása (1964)

Időszámításunk után 180. A római birodalom hanyatlik. Az idős császár Marcus Aurélius fiát, Commudust nevezi ki utódjául, de mielőtt a döntését hivatalossá tehetné meggyilkolják.Eközben lánya, Lucilla – bár érzelmei máshoz kötik – kelet békéje érdekében összeházasodik Örményország királyával. Commodus, akinek a hatalom a kezébe került zsarnoki módon kormányozza Rómát, mely így már megállíthatatlanul halad a végső bukás felé…

A Római Birodalom bukása (1964)

Ha elolvastad a rövid történetét a filmnek akkor arra eszmélhetsz, hogy ‘jéé ez a Gladiátor története csak épp Maximus nincs benne a filmben… Hát igen, de ez egy ’64-es film és a Gladiátornál majdnem 100-szor kisebb bevétele van (457M>4.75M). Elkészítése 20 millió zöldhasúba került és az évek során körülbelül 126 millió dolláros veszteséget termelt a készítőinek. Rossz gyerek volt…

47 Ronin (2013)

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a bosszúra uruk gyilkosa ellen. Éveken keresztül tervezgetik, hogyan hajtják majd végre a várva-várt bosszút, amely után méltósággal távozhatnak az élők sorából.

47 Ronin (2013)

Keanu Reeves nem szerepelt túl sok jó filmben, a 47 Ronin sem a jobbak közé tartozik, viszont a filmes bukták közé annál inkább. 151 millió dollárt hozott a film és nagyjából ugyanennyit vesztett is. Az elkészítése 225 millió dollárra rúgott a három évvel ezelőtt készült alkotásnak.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·