FILMEZZUNK.HU
A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

32332

Final Fantasy: A harc szelleme (2001)

2055-öt írunk, az általunk ismert világ pedig nem létezik többé. A földet gyilkos űrlények, a fantomok szállták meg, akikkel szemben képtelenek voltunk felvenni a küzdelmet. Az emberiség maradéka erődítményekben húzta meg magát. Aki Ross azonban meg van győződve róla, hogy tudja a megoldást, ismeri a béke nyitját. Elkeseredetten igyekszik felvenni a kapcsolatot a Föld szellemével, miközben testét az idegenek vírusa pusztítja.

Final Fantasy: A harc szelleme (2001)

Hát ezt sem fogom megnézni, de biztos meg van az a réteg is akit ez érdekel. Viszont ez a réteg maximum olyan vastag, mint a rétes lap, mert a Final Fantasy: A harc szelleme mindössze 85.1 millió dollárt hozott. Mondjuk a filmes bukták listájában voltak ennél sokkal rosszabb bevételek, ez tény… Az elkészítés 137 millióra rúg és összesen 126 milliót bukott a film.

Háború a Földön (2000)

A 31. század hajnalán az emberiség végső kihalásra ítélt faj. A világegyetem és a Föld urai a psychlosok, akik vezetőjük és gonosz tanácsadója irányításával ásványbányákat aknáznak ki a bolygón. Jonnie néhány elszánt társával az emberi ellenállás mítoszát felelevenítve megkísérli visszaszerezni a zöld bolygót a földönkívüliektől..

Háború a Földön (2000)

A Ponyvaregénnyel visszatérő, és újdonsült sikereit élvező John Travolta személyes küldetésének érezte az 1972-es, L. Ron Hubbard írta sci-fi mozis feldolgozását. Így minden kapcsolatát latba vetette, hogy pénzügyi forrást találjon a filmhez, melyről előzetesen azt nyilatkozta, hogy „olyan lesz, mint a Star Wars, csak jobb”. A stúdiók sorban mondtak nemet, mígnem a Franchise Pictures sajnos el nem vállalta az alkotás pénzelését. Végül a 75 millióból készült mozi 21 milliót hozott vissza a producereknek.

A magányos lovas (2013)

A Texas Rangerek azok, akik megpróbálják a törvényeket betartatni a vadnyugaton. Most azonban egy rettegett bandita, Butch Cavendish és csapata az összes ilyen emberrel végez, csupán egyetlen egy marad, John Reid (kinek testvére is a halottak közt van), aki inkább hisz a jogban, mint a fegyverek erejében. Hozzácsapódik a lökött indián, Tonto, és együtt indulnak kalandra, hogy elfogják Cavendish-t, illetve a személyéhez kötődő nagyobb összeesküvést is leleplezzék.

Johnny Depp - A magányos lovas

A magányos lovas Johnny Deppel a főszerepben nem hozott olyan nagy sikert mint pl. a Karib-tenger kalózai, de a produkció készítési költségeit így is visszahozta a bevétel. Előbbi 225-250 millió, utóbbi pedig 260 millió dollár volt. Viszont a marketing kiadások miatt a készítők hozzávetőlegesen 100-125 millió dollárt buktak…

Nektek feltűnt? Az alkotók direkt elrejtettek egy leszbikus jelenetet a Toy Story 4-ben

Sajnos a filmes bukták sorát még sokáig lehetne sorolni, ám nálunk most csak ennyi fért fel a TOP10-es listánkra. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a fent említett hatalmas filmes bukták közül van-e olyan, ami neked nagyon tetszett? Válaszokat várjuk a hozzászólásokban vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Infók forrása)

//bengur//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·