FILMEZZUNK.HU
A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

A filmtörténelem 10 legnagyobb filmes buktája

32363

A 13. harcos (1999)

A második évezred hajnala előtt Bagdad városa a legfejlettebb civilizáció központja. Kultúrája védőfalai között az ifjú Ahmed Ibn Fahdlan élvezi előkelő helyzetével járó kiváltságait, amíg politikailag veszélyes kapcsolatba nem kerül egy gyönyörű, fiatal nővel. Mint távoli földre kiküldött képviselő Ibn szolgája és mentora Melhizédek társaságában karavánnal utazik, amikor a harcosok csapatával találkoznak.

A 13. harcos (1999)

A 13. harcos leforgatása 100-160 millió  dollárba került a készítőknek. Világviszonylatban a bruttó bevétele a mindössze 61.7 millió dollár volt és körülbelül 98-183 millió dollár veszteséggel büszkélkedhet az Antonio Banderas főszereplésével leforgatott film.

A kincses sziget kalózai (1995)

A kincses sziget kalózai című kalandfilm főhőse a  rettegett kalóz, Morgan Adams, aki apja halála után átveszi a legénységet és a kalózhajót. Kezébe kerül egy kincsestérkép harmada, ezért nyomozni kezd a hiányzó darabok után. A kereséssel azonban nincs egyedül, mivel Morgan nagybátyja is a térkép összeillesztésén munkálkodik. A nagybácsi attól sem fél, ha a tengeren kell vérre menő csatát vívnia a lánnyal.

A kincses sziget kalózai (1995)

A kincses sziget kalózai a filmen kívül nem nagyon találtak kincset, mert a 98 milliós produkció nevetséges 18.5 millió dollárt ‘kaszált’ a mozikban. Összesen 137 millió dollárt buktak a készítők, így joggal került be a legnagyobb filmes bukták listájába.

John Carter (2012)

John Carter háborús veterán, akit most a Marsra küldenek, hogy felderítse azt. A bolygót 12 láb magas zöld barbárok lakják, akiknek a férfi elég hamar a börtönébe kerül. Hősünk persze kiszabadul, de nem azért, hogy elmeneküljön, célul a barbárok királyával, Dejah Thoris-szal való megmérkőzést tűzte ki.

John Carter (2012)

Ez a Marson játszódó kaland-sci-fi 284 millió dollárt hozott és 264 millió dollárból készült, de így is kb. 125 millió dollárt vesztett a marketingköltségek miatt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·