FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film az I. világháborúról

A 10 legjobb film az I. világháborúról

8193

Legjobb filmek az I. világháborúról

Az I. világháború 1914-ben robbant ki és eddig soha nem látott következményekkel járt. A politikai, nemzetinek hazudott érdekek generációkat vezettek sírjukba. A következő listán szereplő filmek bemutatják a háború menetét, következményeit, betekintést nyerhetünk a lövészárkokban történtekre, és a társadalmi következményekre is.

10: Hadak útján (2011)

Albertet különleges kapocs fűzi lovához, Joey-hoz, akit Albert családja a háború eljövetele miatt kénytelen eladni a brit katonaságnak. Később Albert is bevonul a seregbe, szeretné megtalálni Joey-t, akárhol is van. A Hadak útján egy különös állat-ember kapcsolat mellett bemutatja, hogy a háborúban is léteznek csodák.

Hadak útján (War Horse, 2011)

9: York őrmester (1941)

Alvin, akit a kocsmai verekedések által ismertek csak, találkozik Gracie-vel és beleszeret. Életmódot vált, rendesen kezd dolgozni, hívő lesz, majd szolgálatba áll. Az egyszerű parasztember mivoltja nem tükrözi célzási képességeit, amelynek köszönhetően világhírű hőstettet visz véghez. Ebben a háborús filmben nem vetnek gátat a tehetség elé, ez a döntés ki is fizetődik.

A 10 legjobb film az I. világháborúról

8: Fegyverszünet karácsonyra (2005)

Az I. világháború első karácsonyán kialakul egyfajta bizalom a németek, skótok és franciák között, akik végül kimásznak a lövészárkokból. Karácsony napján együtt ünnepelnek, énekelnek és hallgatnak meg egy misét. Mindezek kitudódnak és következményekkel kell szembesülniük a katonáknak. A Fegyverszünet karácsonyra című film bemutatja, hogy a katonákban és ellenségeikben is van közös pont: mind emberek.

A 10 legjobb film az I. világháborúról

7: Johnny háborúba megy (1971)

Johnny önként jelentkezik a háborúba, ahol megsérül. Végtagjai és érzékszervei működése nélkül, titokban életben tartják. Ez a film egy háborúellenes szatíra, amely Johnny halálközelsége és a léttől való eltávolodás okán a saját cselekedeteivel való elszámolásról szól. Erre nem kerülne sor egy emberi élet alatt, azonban ő a halálhoz mindvégig közelebb érzi magát.

A 10 legjobb film az I. világháborúról

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·