FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb kalandfilm, amit vétek lenne kihagyni

A 15 legjobb kalandfilm, amit vétek lenne kihagyni

2062

11. Kincses sziget (Treasure Island, 1990)

Bones (Oliver Reed), az öreg kalózkapitány egy nap furcsa csomagot kap egy vénembertől, ám ezt nem éli túl: azonnal meghal. Egy fogadóban szállt meg, s annak tulajdonosa úgy dönt, átnézi az öreg holmiját, hátha talál köztük valami értékeset. Egy kisegér azonban elcseni Bones kulcsait, melyek egy fiókot nyitnak – ott lapul ugyanis a kincset rejtő térkép…

Kincses sziget (Treasure Island, 1990)

10. Szahara (Sahara, 2005)

Miközben Dirk Pitt (Matthew McConaughey) a Niger folyón kincset kutat, összeakad egy szépséges ENSZ-megbízott doktornővel (Penélope Cruz). A hölgy ráveszi, hogy segítsen neki megmenteni a népeket egy pénzhajhász francia iparmágnás és a helyi diktátor markából, akik a polgárháborúban a vegyi és a nukleáris fegyverek bevetésétől sem riadnak vissza.

Szahara /Sahara, 2005/

A készítők eredetileg Tom Cruise-t vagy Hugh Jackmant szerették volna a kalandfilm főszerepére. Matthew McConaughey még a forgatás kezdete előtt beutazta Malit. Az általa készített fotókat is felhasználták a filmben. A filmnek az amerikai haditengerészet egyik tagja is a tanácsadója volt. A színészek tevegelés órákat vettek, hogy megfelelően tudjanak játszani.

9. A leggyorsabb Indian (The World’s Fastest Indian, 2005)

Burt Munro (Anthony Hopkins) egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került. Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A leggyorsabb Indian (The World's Fastest Indian, 2005)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·