FILMEZZUNK.HU
11 érdekes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

11 érdekes filmes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

1240

11 érdekes filmes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

Néha a filmekben és tévéműsorokban szereplő események annyira irreálisnak tűnnek, hogy végül több kérdőjel marad bennünk, mint logikus válasz. Például milyen pénzből laktak olyen drága lakásokban a Jóbarátok szereplői? Miért döntött úgy a házaspár a Hang nélkül című filmben, hogy még egy gyereket bevállal, úgy, hogy éhes szörnyek vették őket körül? Úgy tűnik, az írók egyszerűen nem törődtek eleget azzal, hogy időt szánjanak arra, hogy ezeket a kérdéseket megválaszolják. Valójában sok olyan dolog van, amit “cselekményrésnek” nevezünk, és nagyon könnyen megmagyarázhatóak.

1. Hogy engedhette meg magának Monica, hogy olyan drága lakásban éljen

A Jóbarátok egyik elengedhetetlen helyszíne az a hatalmas, lila falú lakás, amelyben Monica élt. Egy ilyen hely bérlése a világ egyik legdrágább városában legalább 2500 dollárba kerül  havonta. Ez sok pénz annak, aki szakácsként dolgozik. De kiderült a válasz, amikor az írók erre a kérdésre megadták a választ. Monica ki tudta fizetni a bérleti díjat, mert az valójában csak havi 200 dollárba került. A helyzet az, hogy Monica a nagyanyjától örökölte a lakást, és a bérleti díj nem változott a negyvenes évek óta.

2. Hogyan maradt a poszter a helyén Andy megszökése után?

11 érdekes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

A remény rabjai-ban Andy Dufresne 20 évet töltött az alagút ásásával, hogy megszökjön a börtönből. A falon lévő lyukat Rita Hayworth plakátjával takarta el. Néhány néző nem értette, hogyan tudta Andy visszatenni a posztert a helyére, miután bekúszott az alagútba. A válasz egyszerű: ha csak a poszter felső része van rögzítve a falhoz, az eltakarja az alagutat és gond nélkül ki-be tud azon keresztül közlekedni, mert a plakát egyszerűen visszaesik a helyére.

3. Hol volt Harry tükörszilánkjának másik darabja?

11 érdekes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

A tükörszilánk nagyon váratlanul jelenik meg a filmekben. A Halál ereklyéiben, amikor Harry veszélyben volt, kihúzta a szilánkot, és segítséget kért az idegentől, akit ott látott. Furcsának tűnhet mindez, aki nem olvasta el a könyvet, vagy nem emlékszik vissza minden részletére. Az írók elfelejtették közölni ennek a műtárgynak a történetét. Az ötödik könyvben Sirius odaadta Harrynek a tükröt, hogy beszélhessen rajta. Később viszont a műtárgy eltört, de Harry mégis megtartotta azt. Aberforth Dumbledore-nál volt a tükör másik darabja, és elküldte Dobbyt, hogy segítsen vele Harry-nek.

4. Miért jártak iskolába a halhatatlan Cullenék?

11 érdekes fordulat, amiknek valójában több értelme van, mint gondolnánk

Az Alkonyatban minden Cullen gyerek iskolába járt, ami furcsa dolog a halhatatlan vámpírok számára. Életkorukat tekintve (a legfiatalabb 17 éves) Cullenék egyetemre járhatnának, vagy munkát találhatnának, ahelyett, hogy újra és újra megtanulnák ugyanazokat a dolgokat. Akkor ennek mégis mi értelme van? A helyzet az, hogy a saját biztonságuk érdekében közel kell maradniuk egymáshoz. Carlisle ugyanis orvosként dolgozik egy kisvárosban, ami azt jelenti, hogy a “gyermekeinek” ennek megfelelően kell, hogy a közelében maradjon, hogy senki ne gyanakodjon. A helyzet megismétlődik minden új helyen, ahová költöznek. Ezenkívül minden fiatal vámpír összetett személyiséggel rendelkezik. Minden elköltözésük után Edward továbbra is iskolába járt, így együtt tudtak maradni és tudtak egymásra figyelni.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·