FILMEZZUNK.HU
10 filmes csavar, melyek dacolnak a józan ész és a logika ellen

10 filmes csavar, melyek dacolnak a józan ész és a logika ellen

1194

8. A kimeríthetetlen akkumulátor – Jurassic World

10 filmes csavar, melyek dacolnak a józan ész és a logika ellen

Ebben a jelenetben a gyerekek menedéket keresnek a dinoszauruszok elől. Véletlenül találnak egy elhagyatott területet, amelyet az eredeti parkban történt események után érintetlenül hagytak. Semmit sem építettek újjá, még kevésbé tartottak bármit is karban. Amikor azonban a gyerekek rátalálnak arra a helyre, és felfedeznek egy autót, amiben egy akkumulátor is volt, csodák csodájára több év után is feltöltve maradt. A szigeten uralkodó környezeti viszonyokat figyelembe véve nem kellett volna ilyen rossz állapotú alkatrészekkel elindulnia a járműnek, nem beszélve arról, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy a tank is tele lett volna. Az autó csodával határos módon beindult, így a gyerekek tökéletes menekülési kiutat kaptak a jármű segítségével.

9. Megunhatatlan manőverek – Halálos iramban 7

10 filmes csavar, melyek dacolnak a józan ész és a logika ellen

A Halálos iramban saga hetedik résznek köszönhetően kapott helyet ezen a listán. Ebben a jelenetben Dom és Paul Walker karaktere megszökik egy férfi elől, aki azzal fenyegeti őket, hogy tönkreteszi a küldetésüket. A helyzet különösen bonyolult, mert az üldözés egy felhőkarcoló belsejében zajlik. Sarokba szorultak, és nincs hová menekülniük. Dom kockáztat, és maxra felgyorsítja a járművet, aminek segítségével sorra betör  a szomszédos épületekbe. Ez a jelenet azért feltűnő, mert egy olyan manővernek, mint amilyen a képernyőn látható, nagyon kicsi az esélye, hogy megvalósulhat, több tényező miatt, mint például a jármű tömege, az autó sebessége és az autó számára rendelkezésre álló hely, plusz a felgyorsulási idő. Bármilyen furcsa is a jelenet, nem James Wan az egyetlen rendező, aki ehhez hasonló képsorokat használt filmjeiben, hogy növelje az adrenalint. Az olyan történetekben, mint  James Bond, a Mission:Impossible, vagy a Transformers, hasonló mutatványokat hajtottak végre. Ezzel az akciófilmek modern kliséjévé váltak.

10. A valaha volt legjobb filmjelmez – Feketék fehéren

10 filmes csavar, melyek dacolnak a józan ész és a logika ellen

A 2004-es Feketék fehéren című vígjátékban egy nyomozópáros úgy dönt, hogy “nővé változnak”, hogy teljesítsenek egy küldetést. Ezen a ponton válik a cselekmény nevetségessé: a szereplők álcázva vannak, és úgy tűnik, senki sem veszi észre, hogy valami nem stimmel velük. Az emberek nem veszik észre, hogy ezek férfiak és nem nők. Emiatt ez lehet az egyik olyan film, amely a legjobban dacolt minden logikával és teljesen figyelmen kívül hagyta a valóságot. Azonban az ehhez hasonló helyzetek miatt lett ilyen emlékezetes vígjáték.

//Cornelius//

Szívfacsaró módon emlékeztek Paul Walkerre színésztársai a Halálos iramban filmekből

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·