FILMEZZUNK.HU
A legjobb autós filmek

Minden idők 10 legjobb autós filmje, amit látni kell

74498

3. Az aszfalt királyai (Ford v. Ferrari, 2019)

A történet középpontjában egy olyan excentrikus és határozott mérnöki tervezőcsapat áll, Carroll Shelby és Ken Miles vezetésével, akiknek Henry Ford II és Lee Iacocca által kapott feladata, hogy új autót építsenek a semmiből, amivel megdönthetik a Ferrari egyeduralmát az 1966-as Le Mans-i autóversenyen.

Az aszfalt királyai - Filmkritika (Ford v Ferrari) 2019

2. Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

1976 – a Forma-1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

Listánk ezüst érmese a legfrissebb az autós filmek közül és nem hiányzott neki sok az arany medálhoz. A Forma 1 két legendájának küzdelmét bemutató produkciót 2014-ben Golden Globe-ra is jelölték a legjobb film kategóriában. Niki Lauda szerint a Hajsza a győzelemért rendkívül valósághűen mutatja be az ő és James Hunt rivalizálását.

1. Senna (2010)

Senna 1984-ben tehetséges kezdőként robbant be Forma 1 világába, ahol 10 éven keresztül, egészen az 1994-ben történt tragikus balesetig igazi sztárja volt a versenysorozatnak. A film bemutatja Senna egész életét betöltő testi-lelki küzdelmét, amit azért vívott, hogy tökéletes pilótává válhasson.

Senna (2010)

Senna minden idők legjobb Forma 1-es versenyzője. Igaz, hogy dokumentumfilm, ám aki megnézi az biztosan meg fogja érteni, hogy miért is ez a produkció van toplistánk első helyén. Ha szereted az autós sportokat, ha nem, sőt ha szereted egyáltalán a sportot, ha nem, ez az alkotás olyannyira le fog kötni, hogy napokig a hatása alá tudsz kerülni. Mindenképpen, mindenkinek ajánlott a megnézése!

Vin Diesel kockáztatta a saját életét, hogy megmentsen egy családot

Hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon várjuk, ha az autós filmek toplistáján nem szerepel a te kedvenced és szeretnéd nekünk megmondani, hogy mit felejtettünk ki!

(Legjobb autós filmek történetek és érdekességek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·