FILMEZZUNK.HU
A legjobb autós filmek

Minden idők 10 legjobb autós filmje, amit látni kell

74493

6. Mint a villám (Days of Thunder, 1990)

Az ifjú Cole régi vágya teljesül, amikor Forma-1-es versenyző lesz. Kezdeti sikertelenségek után az élre tör, s úgy tűnik, legveszélyesebb riválisa, Rowdy sem akadályozhatja meg, hogy ő legyen a bajnok. Ekkor azonban mindketten súlyos balesetet szenvednek. A kórházban barátokká válnak. Rowdy megtudja, hogy soha többé nem versenyezhet, és Cole számára is nehéz a visszatérés, amelyre a daytonai futam kínál lehetőséget…

Mint a villám (Days of Thunder, 1990)

Tom Cruise, Robert Duvall és Nicole Kidman főszereplésével készült produkció. Állítólag Tom Cruise választotta Nicole Kidmant a szerepre, miután látta őt a Halálos nyugalom (1989) című filmben.

5. Halálos iramban-franchise (The Fast and the Furious)

Dominic (Vin Diesel) életének nagy részét az autók és a gyorsulási versenyek teszik ki. A fiatal rendőr, Brian (Paul Walker) megpróbál beférkőzni Dominic köreibe, mert azt sejti, hogy az országúti fosztogató banda nyomára bukkanhat. A kezdeti riválisokból barátok lesznek, és együtt veszik fel a harcot a tolvajok ellen.

Halálos iramban (The Fast and the Furious, 2001)

Ha autós filmek, akkor talán a Halálos iramban jut eszébe mindenkinek először. Mára már 9 részesre duzzadt a franchise, de még közel sincs vége, hiszen már a tizenegyedik résznek is kitűzték a premierdátumát. Bár ezek a felvonások már inkább szólnak a kőkemény akciózásról, mint sem az autóversenyzésről, úgy gondoljuk az első résznek mindenképpen helye van toplistánkban.

4. A kicsi kocsi kalandjai (The Love Bug, 1969)

Amikor Jim Douglas, a jobb napokat látott autóversenyző belép Peter Thorndyke import autókat árusító üzletébe, Herbie, a kis Volkswagen azonnal gazdára talál. No nem mintha Jim meg akarná venni, vagy egyáltalán érdeklődne iránta. Az önfejű bogárhátú teljesen egyedül dönti el, hogy Jim lesz az új tulajdonosa. Így aztán, amikor a férfi távozik, a kis autó hazáig követi. Másnap Jim arra ébred, hogy egy “lopott” kocsi áll a háza előtt, amit, hogy jóvátegye a “rablást”, rövid úton megvetetnek vele. Az újdonsült tulajdonos eleinte egyáltalán nem lelkesedik szerzeményéért. Végül visszaviszi a kocsit az üzletbe, ahol Carole Bennett, Thorndyke csinos beosztottja beleegyezik, hogy együtt menjenek próbaútra a kisautóval. Ekkor Herbie végre megmutatja, mit tud: ha akarja, nincs olyan járgány, amely a nyomába érne…

A kicsi kocsi legújabb kalandjai (Herbie Goes Bananas, 1980)

A legendás 53-as számot ki ne tudná egyből Herbie-vel, azaz a kicsi kocsival azonosítani? Gyermekkorunk egyik, ha nem a legjobban szeretett filmje, ami olyannyira sikeres és népszerű volt, hogy több résszel is folytatták az első felvonást, ugyanazon a színvonalon.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·