FILMEZZUNK.HU
12 film meghasadt személyiségű (több személyiségű) emberekről

A 12 legjobb film meghasadt személyiségű (több személyiségű) emberekről

27147

(9) Elveszett elme – The Lost (2008)

Kevin szerepében Armand Assante aki egy jólmenő pszichiáterből könyvíróvá nőtte ki magát. Könyvei sikeresek mivel többnyire megtörtént eseteket ír le pácienseivel kapcsolatban! Mira kinek van egy húga Jane, felkeresi Kevint, hogy diagnosztizálja újra testvérét. Kevinnek muszáj belemenni mivel Mira megzsarolja. Mikor odaérnek az intézetbe, Kevin olyan esettel találja magát szemben amiről eddig azt hitte lehetetlen! A lánynak 3 személyisége van és mind háromnak külön tudata és emlékei! Kevinnek újra kell vázolni a helyzetet.

(10) Végső menedék – 6 Souls (2010)

Dr. Cara Jessup (Julianne Moore – Hannibál, A nagy Lebowski, Jurassic Park 2.) többszörös személyiségzavarral küzdő, sokszor veszélyes betegek kezelésével foglalkozik. Élete során annyi borzalmat látott már, hogy szakmai és Istenbe vetett hite ad neki erőt egyedül. Egy zűrös bírósági esetet követően látogatja meg pszichológus apját (Jeffrey DeMunn – Halálsoron, A köd). A doktor legújabb páciense, Adam (Jonathan Rhys Meyers – Tudorok, Mission: Impossible III.) minden addig látott betegét felülmúlja. Élete sötét rejtély, ráadásul minél többet tud meg Caráról, annál veszélyesebbé válik rá és családjára – végül, akár egy őrületes, démoni kitalálósdi végén, már az életük a tét..

(11) Viharsziget – Shutter Island (2010)

A világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben tartják fogva az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az ötvenes években a szigorúan őrzött intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, az igazgató, Dr. Cawley kénytelen külső segítséget kérni. Két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule utazik a szigetre, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonaival is meg kell küzdenie.

(12) Széttörve – Split (2017)

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető. Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével – és a körülötte lévőkkel – miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak…

Szerző: MéziMcFly

Nem mindenki volt oda Terence Hill gyönyörű szemeiért – A Bűnvadászok operatőrét teljesen kikészítette

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·