FILMEZZUNK.HU
12 film meghasadt személyiségű (több személyiségű) emberekről

A 12 legjobb film meghasadt személyiségű (több személyiségű) emberekről

27146

(5) Magasfeszültség – Haute tension (2003)

Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Maiwenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, de már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos (Philippe Nahon) tör rájuk, aki könyörtelenül lemészárolja Alex családját, majd csapdába csalja Alexet, s megbilincselve magával viszi. Marie-nak életveszélyes macska-egér játék után sikerül megmenekülnie. A rendőrség tehetetlen, így Marie ered a barátnőjét magával hurcoló gyilkos nyomába.

(6) Bújócska – Hide and Seek (2005)

Dr. Richard Goodman nemrégiben özvegyült meg. A pszichiáter a kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen elvesztésén. Emily azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát, Dr. Katherine Carsont, hogy segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak. Több hónapos kezelés után Goodman úgy dönt, hogy New Yorkból egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ez sem javít a helyzeten, sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait.

(7) Mr. Brooks (2007)

Mr. Brooks látszólag az amerikai középosztály megtestesült mintaképe: sikeres üzletember és boldog családapa. Mindez azonban csak álca, Mr. Brooks valójában brutális sorozatgyilkos. Két esztendőn át sikerült visszafognia a benne szunnyadó sötét erőt, ám a gyilkos ösztön most újra kitört belőle. Ezúttal egy szeretkező pár az áldozat, ám egy szemtanú is akad. Tom hamarosan bejelentkezik nála, ám nem pénzt akar, hanem életre szóló élményre vágyik. Nem elég, hogy Mr. Brooksnak meggyűlt a baja a zsarolóval, de egy okos nyomozónő, Tracy Atwood is a nyomában van.

(8) Vadidegen – Perfect Stranger (2007)

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·