FILMEZZUNK.HU

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

2927

8. Kevin Feige, a Marvel mindenható igazgatója és a stúdió sikereinek motorja szerint a mágia fogalmát a Marvel Moziverzumában elsősorban a Mátrix (1999) és Stanley Kubrick, illetve Hayao Miyazaki munkái inspirálták

9. Sokáig nem volt világos, ki lesz a film gonosza. Az eredeti képregények alapján az illető Mordo báró lett volna, és őt Gary Oldman vagy Mads Mikkelsen játszotta volna – Mikkelsent egyébként Doctor Strange-ként is lehetőségnek tartotta a stúdió még 2013-ban. Végül Mordo egészen más szerepet kapott a történetben, az Ősmágus egyik legfőbb bizalmasa és Strange barátja ebben a részben, a gonosz pedig Kaecilius lett, szintén egy korábbi, de rossz útra tért tanítvány.

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

10. A filmesek a mágia használatát elsősorban a dimenziók közötti utazásként definiálták. „Nem szerettük volna, ha a varázslat a filmben pusztán abból áll, hogy a szereplők villámokat és energianyalábokat szórnak egymásra; a mágia igazi használata itt az a képesség, hogy csatlakozhatnak más dimenziókhoz, és ezen dimenziók bizonyos vonatkozásait képesek átemelni a mi létező valóságunkba.” A filmnek volt szaktanácsadója is, Adam Frank elismert asztrofizikus, aki elsősorban abban segített, miként lehet gyorsan és értetően elmagyarázni a történet során a nézőknek az idő és a tér meghajlításának fogalmát, aminek képességét a főszereplő is el fog sajátítani. Frank abban is segített a Marvelnek, miként jelenítsék meg a párhuzamos univerzumokat, de még a dialógusokat is átnézte és ha kellett, javította, és az egyes karakterek megformálásába is beleszólt – amire természetesen megvolt a felhatalmazása.

Szerző: MéziMcFly

Kiderült, hogy Angelina Jolie milyen trükkel csalta el Jennifer Anistontól Brad Pittet

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·