FILMEZZUNK.HU

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

2926

5. Bár a sajtónak csak két nevet adott ki a stúdió, valójában a következők is esélyesek voltak a főszerepre: Colin Farrell, Jake Gyllenhaal, Tom Hardy, Ethan Hawke Jack Huston, Oscar Isaac, Jared Leto, Matthew McConaughey, Ewan McGregor, Keanu Reeves, Justin Theroux, Jon Hamm, Johnny Depp és Joseph Gordon-Levitt. Hasonlóan nehéz volt Stange tanítómesterének kiválasztása.

6. Az eredeti képregényekben az Ősmágus egy idős tibeti férfi, de a stúdió természetesen nagy névben gondolkodott, és szóba került Morgan Freeman – ki más, mint a mindig bölcs öregembereket játszó Freeman? -, Ken Watanabe és Bill Nighy. Scott Derrickson rendező azonban kihúzta a teljes listát és behozta a produkcióba Tilda Swintont, mivel szerinte itt inkább egy titulusról, mint egy konkrét karakterről van szó. Lett is felhördülés, de nem azért, mert nő kapta a szerepet, hanem azért, hogy már megint fehér ember alakít egy eredetileg ázsiai szereplőt. Swinton aztán hozta magával a családját is – bár ebből már nem lett botrány. A lánya a ruhatervezőkkel dolgozott együtt a fia pedig a művészeti osztályon különböző bolygókat tervezett, amiket egy különösen látványos 3D jelenetben láthatunk.

10 érdekesség, amit biztos, hogy nem tudtál a Doctor Strange filmről

7. Doctor Strange vászonra vitelét már jóval korábban is tervezték: 1992-ben még a horrorguru Wes Craven rendezte volna, majd 2001-ben újra előkerült a terv. Ekkor David S. Goyer írta és rendezte volna, 2008-ben pedig Guillermo del Torot kérték fel a rendezésre, de sajnos nem jött össze a dolog. Aztán beindult a Marvel nagy üzleti terve, és leporolták ezt a képregényt is, hogy a Marvel Moziverzuma szerves részeként filmesítsék meg – végül a második fejezet harmadik fázisa lett a hivatalos megjelölésben, és egyben a Moziverzum tizennegyedik darabja. Ekkor a következő rendezők kerültek szóba: Mark Andrews, Jonathan Levine, Nikolaj Arcel, Scott Derrickson és Dean Israelite. A feladatot végül Derrickson kapta, részben ezért, mert óriási rajongója a karakternek, és saját pénzéből készített egy rövid „látványfilmet”,. amiben megmutatta a Marvel főnökeinek, hogyan is képzeli el a filmverziót.

Doktor Strange megkapta eddigi leglátványosabb előzetesét

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·