FILMEZZUNK.HU
Szívszorító filmek, amiket látni kell

10 szívszorító film, amit egyszer az életben látni kell

49616

Szívszorító filmek, amiket látni kell

Vannak olyan filmek, amelyek bárkinek megérinthetik a szívét, független kortól és nemtől. Az ilyesfajta produkciók hosszabb távon is képesek hatást gyakorolni ránk, képesek befolyásolni a gondolkodásmódunkat, de összességében az a céljuk, hogy a nézők jobb emberré váljanak. Alábbi cikkünkben igyekeztünk 10 olyan szívbemarkoló, erőteljes és inspiráló filmet bemutatni, melyek fontos leckéket adhatnak az életről. Íme 10 szívszorító film, amit egyszer az életben látni kell.

Vannak olyan szívszorító filmek még, amik nem szerepelnek listánkon, pedig kéne? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolhassuk hiányosságunkat.

1. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, “egy nőt!” edzzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

2. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

3. A lehetetlen (Lo imposible, 2012)

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő kiválóan telik, egészen december huszonhatodikának reggeléig, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas szökőár indul meg Thaiföld partjai felé, a család pedig az utóbbi idők legpusztítóbb természeti katasztrófájának áldozatává válik. A valós eseményeket feldolgozó film nem csak a természet pusztító erejéről, de az együttérzés, a bátorság, és a jóindulat hatalmáról is szól.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

4. Az élet nélkülem (My Life Without Me, 2003)

A 23 éves Ann életében nincs semmi rendkívüli. Az anyja házának kertjében, egy lakókocsiban él két kislányával és férjével, aki leginkább munkanélküli – és aki egyébként az egyetlen férfi, akit valaha is ismert. Hogy eltartsa a családot, éjszakánként takarítani jár. Egy napon rosszul lesz. A kórházban az orvos közli vele, hogy halálos beteg. A fiatal nő úgy dönt, hogy nem mond el semmit a családjának, és elkészít egy listát az utolsó tíz dologról, amelyet még meg kell tennie, mielőtt meghal: gyakrabban mondani a lányoknak, hogy mennyire szereti őket – naponta többször is; kazettákon rögzíteni a szülinapi üzeneteket nekik 18 éves korukig; meglátogatni az apját a börtönben; megismerni egy másik férfi ölelését.

Az élet nélkülem (My Life Without Me, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·