FILMEZZUNK.HU
Szívszorító filmek, amiket látni kell

10 szívszorító film, amit egyszer az életben látni kell

49707

5. Egy nap (One Day, 2011)

Emma és Dexter először június 15-én találkoztak a diplomaosztó után, mikor együtt töltöttek egy éjszakát. Ezután húsz éven keresztül minden évben ugyanazon a napon találkoznak, hogy tudják, kinek hogy megy a sora. Bonyolult kapcsolat az övék, néha egy párként találkoznak, néha egyedülállóként, de nem biztos, hogy Dexter és Emma elégedett ezzel a helyzettel.

Egy nap (One Day, 2011)

6. Fel! (Up, 2009)

A 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról, a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.

Fel! (Up, 2009)

7. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

A boldogságra való törekvés minden amerikai alkotmányos joga. Effelől hangyányi kétsége sincs az ígéretes tehetségű afroamerikai Chris Gardnernek sem, pedig nemrég csúnya véget értek sikeres brókerkarrierjéről szövögetett álmai. Nála helyezi el a bíróság a kisfiát, ám mire az ítéletet kimondják, a “nála” szó értelmét veszti: Christ kilakoltatják. Munkanélküli, hajléktalan apaként minden tőle telhetőt megtesz, hogy valamilyen biztonságot mégis nyújtson a kissrácnak. Ingyenkonyháktól szállókon át egészen vasútállomások mosdójáig visz az útjuk, miközben fedelet keresnek a fejük fölé. Gardner hihetetlen akaratereje végül megmutatja neki a kiutat a nélkülözésből, és sikerül munkát szereznie. Csodával határos módon gyakornoki állást kap, és egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Eltökéltsége és már-már emberfeletti képessége, amivel az életét irányítani tudja, meghozza gyümölcsét: olyannyira sikeres lesz, hogy saját brókercéget nyit, Gardner Rich és Társa néven.

A boldogság nyomában, 2006

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·