FILMEZZUNK.HU
15 érdekfeszítő film az életet megváltoztató utazásról

15 érdekfeszítő film az életet megváltoztató utazásról

40364

7. Kon-Tiki (2012)

A norvég Thor Heyerdahl 1947-ben egyetlen balsafa tutajon átkelt a Csendes-óceánon, öt kísérője oldalán, bebizonyítandó, hogy akár a Kolumbusz előtti időkben is át lehetett volna hajózni az amerikai kontinensre. Az utazást adományokból és kölcsönökből finanszírozta, 8000 kilométert tett meg, és ezalatt a világ izgatottan várta utazása végeredményét.

Kon-Tiki (2012)

6. Az orvosdoktor (The Physician, 2013)

Anglia, a 11. században. A fiatal Rob Cole egy különleges képesség birtokában van: előre érzi a másik ember közelgő halálát, ha megérinti. Miután édesanyját egy gyógyíthatatlan betegségben elveszti, a vándorló borbély mellé szegődik, aki bevezeti a gyógyítás rejtelmeibe. Azonban hamar rájön, hogy az ismeretei szörnyen hiányosak. Megtudja, hogy perzsa Isfahanban a nagy Ibn Sina iskolájában tanulhatna orvoslást. Mivel az arab világban a keresztényekre azonnali halál vár, zsidónak álcázza magát, és útra kel, hogy elérje célját. Útja során azonban számos akadályba botlik.

Az orvosdoktor (The Physician, 2013)

5. Keleti nyugalom – Marigold Hotel (The Best Exotic Marigold Hotel, 2012)

Brit nyugdíjasok Indiába utaznak egy hotelbe, amelyet felújított, luxusszállóként hirdettek. A szállás azonban várakozáson aluli, meg sem közelíti azt, amit a hirdetésben láttak. Meglepő módon hamarosan egyre vonzóbbá válik számukra a hely.

Keleti nyugalom - Marigold Hotel (The Best Exotic Marigold Hotel, 2012)

4. Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremetve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·