FILMEZZUNK.HU
15 érdekfeszítő film az életet megváltoztató utazásról

15 érdekfeszítő film az életet megváltoztató utazásról

40360

11. Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését . Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy ócenánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban.

Számkivetett (2000)

10. Út a vadonba (Into the Wild, 2007)

A friss diplomás Christopher McCandless számára csak most kezdődik az élet. Építhetne karriert, családot alapíthatna, ő azonban belevág az ismeretlenbe, és bejárja Amerikát. Kalandos útja során egy igazi vándor sorsa tárul elénk: két év alatt a dél-dakotai búzamezőkön át a Colorado folyó zuhatagain keresztül, egy neohippi kolónián át egészen Alaszkáig hatolt gyalogosan és stoppal. A kaland azonban tragikus véget ért, és a természet megmutatta kegyetlen oldalát, ami nincs tekintettel se korra, se nemre, se erkölcsi kiválóságra. A bölcsesség és a naivitás, a tanulás és a tudás határmezsgyéjén a fiúnak szembe kellett néznie saját képességeinek korlátaival.

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

9. Szökőhév (Leap Year, 2010)

Anna és Jeremy már négy éve együtt vannak és még boldogok is, így érhető, hogy Anna azt hiszi, barátja meg fogja kérni a kezét az évfordulójukon. A lánykérésre nem kerül sor, de Anna szerencséjére van egy olyan ír hagyomány, amely megengedi a hajadon lányoknak, hogy február 29-én, azaz szökőnapon férjül kérjék szívük választottját – akinek válasza csak igen lehet. Annának sem kell több, Jeremy után ered Dublinba (aki ott vesz részt épp egy konferencián), hogy egy rendhagyó tradíciót követően menyasszony és vőlegény lehessenek.

Szökőhév (Leap Year, 2010)

8. Színes fátyol (The Painted Veil, 2006)

A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

Színes fátyol (The Painted Veil, 2006)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·