FILMEZZUNK.HU

A 7 legjobb tűzoltós film, amit mindenképpen látnod kell

13175

A legjobb tűzoltós filmek

Ma már nagyon sokfajta filmkategória létezik. Ha a hivatásos filmeket nézzük, mint például a rendőrös filmeket, annyit találhatunk a neten, amennyit csak szeretnénk igazi akció, dráma és vígjáték kategóriákban. De van egy másik, véleményem szerint még elhivatottabb foglalkozás is, a tűzoltók. Róluk, az igazi hősökről sajnos sokkal kevesebb film készült. Ők azok, akik igazán kockára teszik az életüket értünk nap, mint nap egy olyan hatalmas és megfoghatatlan ellenséggel szemben, ami rettentően gyors és borzalmas pusztításokat tud okozni. A tűzoltók azok a hősök, akik miatt összegyűjtöttük Nektek a 7 legjobb filmet, melyek között igaz történet is található. A lista kronológiai sorrendben van összegyűjtve, melyek között található romantikus és családi vígjáték is.

1. Pokoli torony (1974)

San Franciscóban a világ legmagasabb felhőkarcolójának átadására készülnek. Az eseményre a felső tízezer képviselőin túl hivatalos mindenki, aki részt vett a gigantikus épület megalkotásában. A figyelmetlen és hanyag kivitelezés azonban már az első éjszakán soha nem látott tragédiát okoz. A 81. emelet egyik eldugott raktárhelyiségében egy zárlatos kábel tüzet okoz, amely viharos sebességgel terjed és falja fel az épületet, halált hozva minden benn tartózkodóra. A bennrekedtek csak az épület bátor tervezőjére, Doug Roberts-re (Paul Newman) és a lehetetlent nem ismerő, O’Hallorhan parancsnok (Steve McQueen) vezette tűzoltókra számíthatnak.

Pokoli torony (The Towering Inferno, 1974)

2. Lánglovagok (1991)

Brian McCafferty gyerekként végignézte, ahogy tűzoltó édesapja egy tűzvész során életét veszti. Hosszú-hosszú évek múlva ő is beáll a sorba, és ugyanúgy ahogy a testvéréből, Steve-ből, belőle is tűzoltó lesz. A testvérpár amúgy is konfliktusokkal terhes életét csak tovább rontja, amikor egymás mellett kell dolgozniuk. Az egység nehéz feladattal találja szemben magát, amikor felfedezik, hogy egy rejtélyes gyújtogató tevékenysége nyomán a város legkülönbözőbb pontjain fellobbanó tüzekben valaki mindig életét veszti. Brian, aki minden szálat megmozgat, hogy kikerüljön a tűzvész elleni harc élvonalából, egyszer csak a nyomozóirodában találja magát, ahol ki kell derítenie, ki lehet az ismeretlen tettes.

Lánglovagok (Backdraft, 1991)

3. A tűzből nincs kiút (2004)

A tűzoltóknak a veszély a napi munka velejárója. Az életük az összetartáson múlik. A Baltimore-i tűzoltóságon az egység parancsnoka, Mike Kennedy erre tanítja beosztottjait. A legjobb tanítványa a kezdő Jack Morrison.

A tűzből nincs kiút (Ladder 49, 2004)

4. Szerelempróba (2008)

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A “The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

Tűzbiztos házasság /Fireproof, 2008/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·