FILMEZZUNK.HU

A 7 legjobb tűzoltós film, amit mindenképpen látnod kell

13261

5. A bátrak (2017) /Igaz történet!/

A film megtörtént eseményeken alapul, 2013 nyarán villám csapott az arizonai Yarnell Hillbe, és égni kezdett a hegyoldal. A tűz annyira durva volt, hogy elképesztően sok, tizenkilenc tűzoltó halt meg, mire meg tudták fékezni a lángokat. 1991 óta ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelő erdőtűz Amerikában. Bevetés közben a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta nem halt meg annyi tűzoltó, mint ekkor, Arizona államban pedig még soha nem történt ekkora katasztrófa.

14 Josh Brolin film, amikből szemezgethetsz a hétvégén

6. Ne játssz a tűzzel (2019)

Tűzhöz riasztják Jake Carson elit tűzoltóegységét. A csapat három gyermeket ment ki egy lángoló házból. Kiváló felkészülésüknek köszönhetően a tüzet gyorsan eloltják, arra azonban senki sem készítette fel őket, mekkora kihívást jelent három gézengúzra felügyelni, gondoskodni róluk. A gyerekek szüleit ugyanis nem sikerül megtalálni. Az erdőtüzek oltására specializálódott, marcona tűzoltóosztag tagjai bizony emberükre akadnak a három izgága, csintalan csemetében.

Ne játssz a tűzzel - Filmkritika (Playing with Fire) 2020

7. Akik az életemre törnek (2021)

Hannah (Angelina Jolie) emlékei tűzzel vannak tele. Tűzoltó volt, és egy hatalmas erdőtűz során bekövetkezett baleset miatt az egész csapata meghalt – csak ő élte túl a katasztrófát. A tűzőrséget pihenőnek szánják a parancsnokai. Magára marad a montanai vadonban, és egész nap csak a fákat kell figyelnie. De a békesség nem akar megérkezni. Hannah rátalál egy menekülő kiskamaszra, aki egyedül bolyong a sűrűben. Connor szüleit meggyilkolták, és akik végeztek velük, a fiút is el akarják kapni. Könnyű prédának látszott, de a fiú elszánt, vad és az erdőt nagyon jó ismerő szövetségesre talált, aki a saját életét sem becsüli sokra. Hannah mindenáron meg akarja menteni a fiút. Pedig üldözőik rájuk gyújtják az erdőt, és nekik a tűzön keresztül kellene menekülniük. Angelina Jolie rég szerepelt ilyen klasszikus, izgalmas, fordulatos thrillerben: az üldözéses „modern westernben” nagyon sok próbát kell kiállnia – a vadont és felfegyverzett ellenségeit is le kell győznie, ahhoz, hogy küldetését beteljesítse.

Akik az életemre törnek előzetes: Angelina Jolie-t sem bérgyilkosok, sem egy erdőtűz nem állíthatja meg!

Szerző: MéziMcFly

Itt az új Mátrix-film fergeteges forgatási bakivideója!

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·