FILMEZZUNK.HU
10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

28013

Filmek zseniális elmékről

A történelem során rengeteg olyan zseniális elme élt, akinek története megihlette a filmrendezőket. A forgatókönyvíróknak köszönhetően azonban nem csak élő zsenik történetét vitték a filmvászonra, hanem fiktív lángelmék is beköszöntek már a mozikban. Alábbi cikkünkben olyan produkciókat ismerhettek meg, amik valódi és kitalált agytrösztökről szól. Íme 10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán!

Ha kihagytuk kedvenc filmedet, amit egy zseniális elme visz el a hátán, ne felejtsd el nekünk megírni hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Amadeus (1984)

Antonio Salieri (F. Murray Abraham), a bécsi udvari zeneszerző kétségbeesetten tapasztalja, hogy az isteni tehetség, amire mindig is vágyott, egy léha, életvidám és időnként alpári mókamesternek adatott meg, aki nem más, mint a II. József udvarába érkező Wolfgang Amadeus Mozart (Tom Hulce). Az irigységtől elvakult középszerű zeneszerző mindenáron tönkre akarja tenni Mozartot. De vajon valóban ő némította el a világ egyik legnagyobb zenei zsenijét? A rejtély és a zene örök marad…

Amadeus /1984/

9. Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

Alan Turing (Benedict Cumberbatch) hamar nagy figyelmet kelt a Cambridge Egyetemen újító gondolataival. Szakterülete a modern számítástechnika. Amikor Nagy Britannia hadba száll a Német Birodalom ellen, Alan újításainak a hadsereg is nagy hasznát veszi, de kódfejtőként ő is bevonul. Ekkor ismerkedik meg Joan Clarke-kal (Keira Knightley), akivel szoros barátságot köt, egymásba szeretnek, végül pedig összeházasodnak. Alan Turing azonban titokban homoszexuális. Titka folyamatosan kínozza, ráadásul ha kitudódik a dolog, kegyetlen büntetésre számíthat.

Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

8. A közösségi háló (The Social Network, 2010)

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé fog tartozni, és hogy öteltével megreformálja a 21. századi ember szociális életét. Miután kiderül, mennyit ér az ifjú zseni találmánya, ádáz küdzelem kezdődik, melynek tétje a Facebook birtoklása.

A közösségi háló (The Social Network, 2010)

7. A számolás joga (Hidden Figures, 2016)

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet… amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi komputer: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe… és azután haza is hozni.

A számolás joga (Hidden Figures, 2017)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·