FILMEZZUNK.HU
10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

28088

6. A könyvelő (The Accountant, 2016)

Christian Wolff egy matekzseni, akinek több érzéke van a számohkoz, mint az emberekhez. Egy kisvárosi irodista álcája mögött szabadúszó könyvelőként dolgozik a világ legveszélyesebb bűnszervezeteinek. Miközben Ray King nyomozó (J.K. Simmons) megpróbál a titokzatos férfi nyomára bukkanni, Christian elvállal egy legális munkát egy robotikai cégnek, melynek könyvelésében a fiatal számviteli ügyintéző (Anna Kendrick) súlyos ellentmondásokat talál.

A könyvelő (2016) kritika - Egy autista szuperhős története

5. Sherlock Holmes (2009)

Robert Downey Jr. alakításában láthatjuk a tévedhetetlen detektívet, Sherlock Holmest újra a filmvásznon. A mesteri nyomozó munkát végző Holmes, ebben a feldolgozásban nem csak logikában tűnik ki, de közelharcban is bámulatos. Társával, Dr. Watsonnal (Robert Downey Jr.) életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, Lord Blackwood után nyomoznak, hogy a Brit birodalom sértetlen maradhasson.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

4. A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

A Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, a fiatal és rendkívül tehetséges kozmológus előtt ígéretes karrier áll. Egy napon megismerkedik egy bölcsész lánnyal, Jane Wilde-dal, nem sokkal később azonban élete gyökeresen megváltozik, amikor 21 évesen motoros neuronbetegséget diagnosztizálnak nála. Az orvosok egybehangzó véleménye szerint hamarosan le fog bénulni, életéből mindössze két éve van hátra. Stephen és Wilde szerelme azonban nem ismer korlátokat, és összeházasodnak. A lány biztatja fiatal férjét, hogy fejezze be a doktorátusát, melyet követően Stephen belevág az idő természetét kutató ambiciózus munkájába. Mindeközben teste egyre szűkebb korlátok közé szorul.

A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·