FILMEZZUNK.HU
10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

10 film, amit egy zseniális elme visz el a hátán

28089

3. Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

John Forbes Nash Jr.  (Russell Crowe) a Princeton Egyetemen hallgat matematikát, ahol a könyörtelen versenyhelyzetben igen nehéz kitűnnie egy olyan valakinek, akinek sem gazdag családja, sem vagyona nincs. Nash viszont valamiben különbözik a többiektől, és zsenialitásának tanújelét is adja, amivel egy csapásra megváltoztatja nem csak saját életét, hanem a tudományét is. Élete egyre inkább sínre kerül, amikor megismeri szerelmét (Jennifer Connelly), barátja (Paul Bettany) pedig mindenben támogatja. Ám Nash tudása nem csak a magánemberek számára érdekes…

Egy csodálatos elme (2001)

2. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a végrendeletből az is kiderül, hogy a hagyaték hárommillió dollárnyi részét bátyja, Raymond (Dustin Hoffman) kapta, aki egy intézetben él, mert Savant-szindrómás autista. Charlie azt tervezi, hogy Raymond gyámja lesz, így hozzáférhetne a milliókhoz is. De Raymondról gondoskodni nem egyszerű, csak sportalsót hajlandó viselni, minden nap meg kell néznie a tévévetélkedőt,  fél a repüléstől és 23:00- kor mindig le kell feküdnie. Közös útjuk során Charlie sokat tanul bátyjától, és  lassanként megszereti különc szokásait. Egy idő után már jobban vágyik az ő társaságára, mint a milliókra.

Esőember 1988

1. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának köszönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.

Good Will Hunting (1997)

Kizárt, hogy ráismersz! Így néz ki ma Daniel, a Taxi-filmek menő taxisofőrje

Ha kihagytuk kedvenc filmedet, amit egy zseniális elme visz el a hátán, ne felejtsd el nekünk megírni hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása: Mafab)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·