FILMEZZUNK.HU
Filmes hibák az ember VS. állat harcjelenetekben

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

3825

Meg – Az őscápa (2018)

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

Itt egy újabb, nemrégiben bemutatott film. Egy óriás cápáról van szó. Nehéz megvitatni az őskori szörnyek megjelenését és viselkedését, de minden teremtmény engedelmeskedik bizonyos biológiai törvényeknek.

Ami a cápa méretét illeti, azt mondják, hogy a filmben, hogy 20-25 méter hosszú. De a tudósok úgy gondolják, hogy nagyjából 18 méter lehet.

Az egyik szereplő azt is állítja, hogy egy ilyen cápa könnyen félbe haraphat egy bálnát. De nem határozzák meg a bálna méretét. Mit képzelünk, amikor bálnákra gondolunk? Vannak olyan bálnák, amelyek csak 4 méter hosszúak (törpe bálnák.) A kék bálna mérete akár 34 méter is lehet— ez majdnem kétszerese a cápának.

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

Ami a harapás erősségét illeti, a cápa félbeharaphat egy bálnát (figyelembe véve azt a tényt, hogy képes félbeharapni egy hajót.) De vajon a cápa képes lenne ilyen szélesre nyitni az állkapcsát? A tudósok valóban bebizonyították, hogy az óriásfogú cápák megtámadhatják a bálnákat, de ezek a bálnák nem voltak nagyok (14-15 méter hosszúak).

A cápa többször is egyetlen embert támad meg (általában az egyik főhőst, természetesen.) A tudósok azonban nem gondolják, hogy ez a viselkedés jellemző egy ősi ragadozóra. Valószínűleg nem menne egy vagy két ember után – leginkább figyelmen kívül hagyná őket és a nagyobb csoportokat célozná meg.

10 filmes hiba az ember VS. állat harcjelenetekben

Emlékezzünk vissza arra a tengerparti jelenetre is, ahol a film végén vadászik a megalodon. A cápa közeledik az úszókhoz, akik túl messze vannak a parttól, és kinyitja állkapcsát, hogy lenyelje őket. De hirtelen bálnákat hall meg, és elúszik.

A való életben a ragadozó valószínűleg könnyedén levadászná az áldozatokat, majd újabbakat keresne.

//Mink Olívia//

Ráismersz a Kerge kacsák egykori gyereksztárjára? Nemrégiben bedrogozva találtak rá egy idegen házban

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · ·