FILMEZZUNK.HU
Tobey Maguire 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tobey Maguire 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

15728

5. A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

Bármit elérhetsz, amit akarsz, mindent szabad, a lehetőségeid száma végtelen – ez Amerika a húszas években. Itt, pontosabban New York környékén él Jay Gatsby, egy rettenetesen gazdag férfi. Voltaképpen Senki nem tud róla semmit. Nem tudják, hogyan tett szert ekkora vagyonra, vagy hogy egyáltalán honnét jött, milyen volt az élete. Gatsby mottója: élj a mának! Gyönyörű villájában luxuspartikat szervez, ahol a csapból is pezsgő folyik, Gatsby pedig élvezettel tekint végig a megrészegedett embertömegen. A zárkózott férfi végül újonnan megismert szomszédjának nyílik meg, akinek bevallja, hogy életének mi is volt a fő mozgatórugója: fiatalon beleszeretett egy lányba, akit azóta is próbál visszaszerezni. Gatsby minden cselekedete, minden gondolata e cél körül forog. Végül újra találkozik az azóta már házas nővel, viszont hiába az éveken át tartó gondos tervezés, történetük teljesen másképp folytatódik, mint ahogy várta.

A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

Tudtad, hogy…?

A két főszereplő Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire gyermekkoruk óta barátok.

4. Árvák hercege (The Cider House Rules, 1999)

Homer (Tobey Maguire) a Szent Cloud árvaházban nevelkedett, s bár soha nem fogadták örökbe, meghitt kapcsolatot alakított ki Dr. Larch-csal (Michael Caine), az intézet igazgatójával. Bár Homer soha nem szerzett diplomát, Dr. Larch beavatta őt az orvostudomány, azon belül pedig a sebészet minden titkába. A doktor az intézetben illegális, de biztonságos abortuszokat végez, így ismerkedik meg Homer Wallyvel (Paul Rudd) és Candyvel (Charlize Theron). Később az orvos Wally almáskertjében hagyja Homert. Miközben Wally a világháborúban szolgál, Homer és Candy különleges kapcsolatba kerül egymással. Vajon mi lehet Dr. Larch terve a fiúval?

Árvák hercege (The Cider House Rules, 1999)

Tudtad, hogy…?

A filmet hét Oscar díjra jelölték, de csak kettőt sikerült szoborra váltania: Legjobb férfi mellékszereplőként Michael Caine és legjobb adaptált forgatókönyvért John Irving vihetett haza szobrot.

3. Testvérek (Brothers, 2009)

Sam (Tobey Maguire) és Tommy (Jake Gyllenhaal) teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy – a család feketebáránya – épp most szabadult és csak sodródik az árral. Amikor Sam gépét lelövik a tálibok Afganisztán felett Tommy kötelességének érzi, hogy Grace (Natalie Portman) és két kislánya segítségére legyen, megpróbálja a fivére családjában keletkezett űrt betölteni. A gyász és a szükség egy új családot teremt, ahol Tommy mindjobban magára talál. Immár nem, mint segítő, hanem, mint családfőként van jelen Grace oldalán. Mikor Sam váratlanul hazatér a két fivérnek szembe kell néznie egy új helyzettel, ahol szerelem, hűség, férfiasság már mindkettőjüknek mást jelent, mint korábban.

Testvérek (Brothers, 2009)

Tudtad, hogy…?

Tobey Maguire élete eddigi egyetlen komoly díjra jelölését ennek a filmnek köszönheti. 2010-ben a legjobb drámai színész kategóriában jelölték Golden Globe-díjra.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·