FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei

10 Tom Cruise film, amit kár lenne kihagyni

47432

6. Valkűr (Valkyrie, 2008)

Németország el fogja veszíteni a második világháborút, ezt már Claus von Stauffenberg ezredes is tudja. Az összeesküvők egy csoportjával kidolgozza a Valkűr hadműveletet, melynek célja nem más, mint a Führer, Adolf Hitlen meggyilkolása. A gondos tervbe azonban hiba csúszik, és a résztvevőknek improvizálniuk kell. A megváltozott helyzet új stratégiát követel: Stauffenberg felvállalja a merénylet elkövetését.

Valkűr (2008)

Tudtad, hogy…?

Tom Cruise személyesen ajánlotta Carice van Houtent a felesége szerepére, miután látta a színésznőt a szintén második világháborús, Fekete Könyvben (2006).

5. Top Gun (1986)

Mitchell hadnagy egyetelen célja, hogy ő legyen a legjobb vadászpilóta. Bekerül az USA haditengerészetének elit képzésére, a Top Gunban, ahol levetkőzve lobbanékony természetés végre valóra válthatja álmát. A Meverick becenévre hallgató pilótára pedig egyik tanára, Charlotte személyében a szerelem is rátalál.

Top Gun (1986)

Tudtad, hogy…?

Ez volt az a produkció, mellyel Tom Cruise berobbant Hollywood élvonalába. A szerepre való felkészülés során a színész háromszor is beülhetett egy F-14 Tomcat vadászrepülőbe. Az első alkalommal elhányta magát, de a második kettőt már gond nélkül abszolválta.

4. Különvélemény (Minority Report, 2002)

A jövő Amerikája békésebb lesz egy különleges telepatikus lényeket alkalmazó rendőri egységnek köszönhetően. Az elkövetőket már a bűncselekmény elkövetése letartóztatják.  A rendszer tökéletesen működik egészen addig, amíg az elkövetők között egyik nap a cég parancsnokának, John Anderton (Tom Cruise) neve jelenik meg. A telepatikus lények szerint Anderton 36 órán belül gyilkosságot fog elkövetni. A rejtélyes ügyet csak nehezíti, hogy a férfi nem ismeri az áldozatát, és elképzelése sincs arról, hogy hol és miért ölné meg az idegent. Társai azonban a rendszernek megfelelően üldözni kezdik, hogy megakadályozzák a gyilkosságot.

Különvélemény (Minority Report, 2002)

Tudtad, hogy…?

Steven Spielberg és Tom Cruise nagy álma valósult meg ezzel a filmmel, ugyanis már 1983 óta tervezték a közös munkát.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·