FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei

10 Tom Cruise film, amit kár lenne kihagyni

47433

3. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a végrendeletből az is kiderül, hogy a hagyaték hárommillió dollárnyi részét bátyja, Raymond (Dustin Hoffman) kapta, aki egy intézetben él, mert Savant-szindrómás autista. Charlie azt tervezi, hogy Raymond gyámja lesz, így hozzáférhetne a milliókhoz is. De Raymondról gondoskodni nem egyszerű, csak sportalsót hajlandó viselni, minden nap meg kell néznie a tévévetélkedőt,  fél a repüléstől és 23:00- kor mindig le kell feküdnie. Közös útjuk során Charlie sokat tanul bátyjától, és  lassanként megszereti különc szokásait. Egy idő után már jobban vágyik az ő társaságára, mint a milliókra.

Esőember 1988

Tudtad, hogy…?

Dustin Hoffman annyira bizonytalan volt a filmben és karakterének megformálásában, hogy három héttel a forgatás elkezdése után azt mondta Barry Levinson rendezőnek, hogy “Barry, kérd fel Richard Dreyfusst vagy bárkit,mert ez életem legrosszabb alakítása!”. Az alakításért Dustin Hoffman végül megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

2. Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

Az amerikai fennhatóság alatt lévő kubai haditengerészeti bázison Guantanamóban bűntény történik. Két katona meggyilkolja egyik társukat. A minisztérium a hadsereg két legtehetségesebb jogászát bízza meg a feladattal, hogy göngyölítsék fel az ügyet, és folytassák le az eljárást. A történet azonban nem áll össze, és minden jel arra mutat, hogy az ügy sokkal bonyolultabb, mint ahogy elsőre gondolták.

Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

Tudtad, hogy…?

A forgatókönyvíró, Aaron Sorkin a film ötletét a nővérétől vette, aki katonai ügyészként élt meg egy nagyon hasonló esetet, ami szintén a Guantanamo-öbölben esett meg, de ott az áldozat nem halt meg. Aaron Sorkin először színdarabnak szánta a történetet, később írta át filmforgatókönyvvé.

1. Mission: Impossible-franchise

A világ legjobb titkosügynökeiről készült egy lista, amely egy orosz kémnek köszönhetően kikerült a feketepiacra, halálos veszélybe sodorva ezzel a listán szereplők életét. Hunt ügynökre (Tom Cruise) hárul a feladat, hogy szerezze vissza az információkat. Megszervezi a szupercsapatot, beszerzi a legmodernebb technikai eszközöket, és semmit nem bíz a véletlenre. De a tervbe nem várt hiba csúszik,  a küldetést egyedül Hunt éli túl.

Mission: Impossible

Tudtad, hogy…?

A Mission: Impossible olyannyira sikeresre sikeredett, hogy 2023-ban már a hetedik résznek a bemutatására készülnek.

Már 64 éves a Herkules egykori sztárja – Kevin Sorbo a mai napig nagyon jól tartja magát

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Tom Cruise főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

(Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·