FILMEZZUNK.HU
17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

36765

6) Sebek és a kóma

A szereplőket megverik, megvágják, meglövik, majd elfutnak a kórházból miután az összes csövet és katétert kitépkedik magukból. És még ha ellenségekkel is találkoznak, semmi esélyük nincs azoknak. Egy hétig tartó kóma után a hős akárkit legyőz. A valóságban egy ilyen ember járni se lenne képes.

7) “Nincs idő elmagyarázni”

A szereplők gyakran használják ezt a mondatot, még ha lenne is idő elmagyarázni valamit. Sőt, a való életben szinte soha nem hallani ilyet. Sokkal jobb elmagyarázni egy probléma lényegét, mielőtt ráveszel valakit valamire, vagy azt várod, hogy megbízzanak benned. Egy “Követnek minket” vagy “Ez segíteni fog” legalább egy kis megértést adna.

8) Számítógépek

A számítógép használók pontosan tudják, hogy milyen nagy probléma az, ahogy a gépeket bemutatják a filmekben. Fura hangokat adnak ki, a gombok is túl hangosak, a szoftver felülete úgy néz ki, mintha egy 3 éves tervezte volna. Az NCIS nevű tévésorozatban a forgatókönyvírók még ennél is tovább mentek: azokon kívül, amit már megemlítettünk, két szereplő egyszerre tud írni ugyanazon a billentyűzeten. Arról el nem feledkezve, hogy 15 másodperc elég ahhoz, hogy a hackerek a világ bármely eszköze felett átvegyék az irányítást.

9) Beszélgetések szünetek és felesleges szavak nélkül

Természetesen a színészek nagyon jól betanulják a szövegeiket és rákészülnek a kiejtésre. De ez nem mindig néz ki realisztikusan, hiszen a valóságban nagyon kevés ember tud így beszélni. Van, hogy valami hülyeséget mondasz, elfelejtesz egy nevet, háromszor is félremondasz valamit — a szereplőknek is ilyen problémáik lennének, ha nem lenne nekik megírva minden előre.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·