FILMEZZUNK.HU
17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

36766

14) Iskolai szekrények

Ha egy tini filmben a szereplőknek beszélniük kell, azt biztosan az iskolai szekrényeknél fogják megejteni. Ezek olyan szent helyek, ahol a személyes tárgyaikat, képeket és ehhez hasonló dolgokat tárolnak. Itt az ideje valami újat kitalálni, mert a valóságban alig néhányan használják a szekrényeket, hiszen mindent a hátizsákokba raknak.

15) Megnyitni a vizet, miközben a zuhanyban állsz

Nem tudjuk, hogy a forgatókönyvírók házai hogy is néznek ki, de ha ezt egy átlagos zuhanyban próbálnák, sikítva futnának a zuhany alól. Néha úgy tűnik, hogy csak két vízforrás van: az egyik a Jeges tengerből ered, a másik pedig egy vulkánból.

16) Nem kell megbeszélni a találkozás idejét és helyét

A filmekben a legtöbb randit vagy képernyőn kívül beszélik meg, vagy látnokok a szereplők. Nagyon gyakran csak annyit mondanak, hogy “Majd felveszlek”, vagy “Ott találkozunk”. Nem is kell megbeszélni, hogy hova mennek, vagy mikor és hánykor.

17) “Had mutassam meg” ahelyett, hogy Elmagyarázom”

Úgy tűnik néhány karakter egyáltalán nem értékeli az idejét, különben miért csinálnának bizonyos dolgokat úgy, ahogy? Néha csak azután kérdezik meg, hogy mit is keresnek itt, miután már kiszálltak az autóból, mintha nem tudták volna az úton megbeszélni, hogy hova is mennek és miért. Vagy az egyikük szeretné megtudni a részleteket, mire a másik csak annyit mond, “Megmutatom”. Ezután órákat töltenek azzal, hogy eljussanak arra a helyre, csak, hogy elmondhassák, “Minden itt kezdődött”, mintha nem tudnának rámutatni egy térképre, vagy simán elmagyarázni.

//Mink Olívia//

Így nézett ki fiatalon az egy szál fürdőnadrágban pózoló Bud Spencer

(via Brightside)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·