FILMEZZUNK.HU
17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

36767

10) Tudósok, akik mindenhez értenek

Ha egy szereplő fehér köpenyt visel, vagy laboratóriuma van, akkor biztos, hogy a tudomány minden területéhez ért. Szemétből robotot épít, átültet néhány szervet, feltöri az FBI biztonsági rendszerét — ez csak néhány dolog, amikre ezek a szereplők képesek. Sajnos a valóságban évtizedekbe kerül, míg elsajátítanak ilyen tudást, még egy szakterületen is.

11) Kard párbajok

A filmkészítők látványos filmeket szeretnének, ezért tűnik úgy, mintha harc helyett sokszor táncolnának. Jó nézni, de amikor valaki valójában az életéért harcol egy karddal, nem tűnik ilyen szépnek. Inkább bármi áron meg akarja sebezni, vagy leszúrni ellenfelét.

12) Tökéletes haj és fogak az ősemberes filmekben

Nyilván ezekben a szituációkban nincs megoldás arra, hogy fogaidat tisztán tartsd és ápold. Még ma is akárkinek lehetnek fogászati problémái, a múltban pedig ez mindenki számára az volt. Ugyanez vonatkozik a tökéletes hajra és szakállra.

13) Alkohollal kezelni a sebeket és égéseket

A valóságban az alkoholt csak a bőrfelületen alkalmazzák, például egy injekció előtt. Nyílt sebre csak akkor érdemes alkoholt tenni, ha rosszabbá akarod tenni a helyzetet. Ugyanez vonatkozik az égésre is. Talán megállítod a vérzést, de tönkre is teszed a körülötte lévő bőrt, ami súlyosabb problémákhoz is vezethet.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·