FILMEZZUNK.HU
Francia filmek - Külföldi produkciók 6. rész

A 12 legjobb francia film, amit vétek lenne kihagyni

1708

4. Taxi (1998)

Ha a rendőrség már tehetetlen, jönnek a bérkocsisok és a pizzások. A taxijával száguldozó Daniel (Samy Nacéri) és régi pizzás barátai a német bankrablók nyomába erednek. A segítség persze nem önzetlen: Daniel azért áll Emilien (Frédéric Diefenthal), a zsaru mellé, mert különben gyorshajtás miatt elveszti a munkáját.

Taxi (1998)

3. Leon, a profi (1994, Léon)

Leon (Jean Reno), a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó családot egy rendőrségi akció során lemészárolják, csak a 12 éves Mathilda (Natalie Portman) marad életben. Leon megszánja a lányt és magához veszi. Idővel szinte elválaszthatatlanok lesznek, és a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathildáról, mintha a saját lánya lenne. A rendőrség nagyszabású kommandós-akció keretében készül megostromolni Leon lakását, aki akár élete árán is védelmezi a lányt…

2. Horgász a pácban (1958, Ni vu, ni connu)

A francia film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

Horgász a pácban (Ni vu, ni connu, 1958)

1. Életrevalók (2011, Intouchables)

Philippe (Francois Cluzet), a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re (Omar Sy) esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete…

Ha esetleg te is ismersz olyan produkciót a francia filmek kínálata közül, amit, vagy amiket érdemes lenne megnézni, de nem tartalmazza toplistánk, akkor kérjük írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

Felismeri? Így néz ki ma a Taxi-filmek csúcsbombázója, a Samy Naceri feleségét alakító színésznő

(Legjobb francia filmek címlapkép forrása)
(Legjobb francia filmek történetek forrása)

//milos//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·