FILMEZZUNK.HU
Francia filmek - Külföldi produkciók 6. rész

A 12 legjobb francia film, amit vétek lenne kihagyni

1714

8. Kóristák (2004, Les choristes)

1949. Franciaország. Clément Mathieu (Gérard Jugnot), a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nehezen kezelhető gyerekek számára fenntartott nevelőintézetben. Az igazgató, Monsieur Rachin (Francois Berléand) által bevezetett és alkalmazott kemény, rideg nevelési módszerek megdöbbentik az új tanárt. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően azonban Mathieu-nek sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait.

7. Pofa be! (2003, Tais-toi!)

Rács mögé kerül Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter, miután sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin (Gérard Depardieu) kedves és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, aki némasági fogadalmat tett. Ettől kezdve szinte elválaszthatatlanok.

Pofa be! (2003, Tais-toi!)

6. Éretlenek (1980, Les sous-doués)

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki.

Éretlenek (1980, Les sous-doués)

5. A profi (1981, Le Professionel)

Joss Beaumont (Jean-Paul Belmondo) francia titkos ügynököt megbízzák, hogy tegyen el láb alól egy afrikai diktátort. Megváltozik azonban a politikai helyzet, s a diktátor egyszerre fontos lesz a francia kormányzat számára. Josst azonban még 2 évi börtön sem képes eltéríteni egyszer kitűzött feladatának végrehajtásától. A diktátor hivatalos franciaországi látogatása során, a titkosszolgálat minden erőfeszítése ellenére, az afrikai politikus meghal, és Joss-t is megölik.

A profi (1981, Le Professionel)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·