FILMEZZUNK.HU
Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

6718

Donald Sutherland legjobb filmjei

Donald Sutherland Golden Globe-díjas kanadai színész, Kiefer Sutherland édesapja. A világháborús filmek hozták meg számára az ismertségek, de játszott már vígjátékokban, akciófilmekben és drámákban is. A legendás hollywoodi színész a napokban ünnepli születésének a 88. évfordulóját, melynek alkalmából egy kalap alá gyűjtöttük a kedvenc filmjeinket tőle.

10. M.A.S.H. (1970)

Minden idők egyik legsikeresebb háborús vígjátékát 5 Oscar-díjra jelölték, és egy arany szobrocskát el is nyert. Ez a film indította el az azóta világhírűvé vált Robert Altman rendezői karrierjét, aki csupa nagyszerű színészt válogatott háborús börleszkjéhez. A történet a Koreai háború idején játszódik egy mozgó katonai kórházban. A főszereplő sebészek minden erejükkel azon vannak, hogy a maguk módján enyhítsék a katonaélet elviselhetetlenségét. Hangszórókon át közvetítik egyik társuk szerelmeskedését, lelopják a budi falát a főnővér elől: nem szűkölködnek fantáziában és humorban, csupán egy tulajdonságukból van a szokásosnál egy kicsit kevesebb: gátlásból.

Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

9. A bosszú börtönében (1989)

Frank Leone (Sylvester Stallone) igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több, mint fél év múlva egy új élet és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban átszállítják Franket az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe. Kiderül az ügy háttérében a börtön kegyetlen igazgatója, Drumgoole (Donald Sutherland) áll, aki személyes bosszúból minden módszert bevet, hogy a szabadulás előtt álló elítéltet gyilkosságra, vagy szökési kísérletre kényszerítse. Frank amíg csak tud, ellenáll a provokációnak. Ám, amikor már az életét is veszély fenyegeti, lépnie kell.

Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

8. Johnny háborúba megy (1971)

Johnny életveszélyesen megsebesül a háborúban. A kórházban amolyan bemutatódarabként tartják, mert úgy vélik, nem tudják visszahozni őt. Johnny azonban öntudatra ébred, és próbálja ezt a világ tudtára adni.

Donald Sutherland 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

7. Kelly hősei (1970)

1944-ben, az új nyugati front megnyitását követően a szövetségesek kezébe kerül egy magas rangú német tiszt. Fogvatartója, Kelly hadnagy (Clint Eastwood) értékes információhoz jut, a tábornok elárulja neki, hogy a nácik egy francia bankban 16 millió dollár értékű aranyat rejtegetnek. Kelly mindenáron meg akarja találni a kincset, csapata azonban leküzdhetetlennek tűnő akadályokkal találja szemben magát.

Kelly hősei (Kelly's Heroes, 1970)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·