FILMEZZUNK.HU
8 ínycsiklandozó film, amitől garantáltan megjön az étvágyad

8 ínycsiklandozó film, amitől garantáltan megjön az étvágyad

6519

4. A séf /Chef, 2014/

Carl (Jon Favreau) egy igen híres séf, aki a szakmájáról nagyon sok mindent tud, de a fiáról már sokkal kevesebbet. Döbbenten veszi tudomásul, hogy milyen sokan látták, amit egy ételkritikusnak a kritikájára válaszolt. Amikor munkanélküli lesz, akkor volt felesége (Sofia Vergara) unszolására, hogy egy büfékocsival vágjanak neki Amerikának. Az útra fiával és séf barátjával vág neki, hogy megfejtsék miért érdemes élni a kubai szendvicscsodákon kívül.

A séf 2014 -6 finom, illatos, laktató film

3. Julie & Julia – Két nő egy recept /Julie & Julia, 2009/

Julie (Amy Adams) egy harmincas éveiben járó írónő, aki alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy a francia Julia Child (Meryl Streep) összes receptét elkészíti egy év alatt és ezekről egy internetes blogban be is számol. Julia Child élete is megelevenedik, aki férjével a második világháború után költözik Párizsba. Az asszony elfoglaltságot keres magának, amelyet a konyhaművészetben meg is talál. Ezáltal felfedezte, hogy az étkezés a társadalmi érintkezés egyik formája. Julie Powell regényéből készült film.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

2. Ízlések és pofonok /No Reservations, 2007/

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt. Ízletesen romantikus ez a film.

Ízlések és pofonok (2007)

1. Az élet ízei /Hundred-Foot Journey, 2014/

A gyönyörű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket. Csodálatos film!

Robin Williams és Christopher Reeve barátsága még Superman erejénél is erősebb volt

Neked melyik a kedvenc gasztrofilmed? Oszd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·