FILMEZZUNK.HU
8 ínycsiklandozó film, amitől garantáltan megjön az étvágyad

8 ínycsiklandozó film, amitől garantáltan megjön az étvágyad

6504

A legjobb gasztronómiai filmek

A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya vagy művészete. A filmiparban számos olyan film született, amely szervesen kapcsolódik a gasztronómiához, az ételek és ízek szeretetéhez. Legyen szó egy alapanyagról, egy séfről, egy étteremről, vagy különleges ízekről az élmény mindenképpen garantált. Neked melyik a kedvenc gasztrofilmed? Oszd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

8. Csokoládé /Chocolat, 2000/

Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, Lansquenet-ben. Itt ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit Lansquenet-ben, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek rejtett vágyait. Ám Reynaud grófja (Alfred Molina) meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Ellenségeskedésük egészen addig megosztja a kisváros lakóit, míg kis híján tragédia történik.

Csokoládé /Chocolat, 2000/

7. Ízek palotája /Saveurs du Palais, 2012/

Hortenset (Catherine Frot) a híres séfet a köztársasági elnök személyi szakácsává kéri fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia. Ott léte alatt embert próbáló ízelítőt kap a politika és a hatalom mindent elsöprő, fajsúlyos világából. Amíg ő a tökéletes ízkompozíciókra törekszik, addig körülötte lévő emberek mindent megtesznek, hogy kimozdítsák a helyéről, mivel igencsak féltékenyek rá.

6. Ételművész /Burnt, 2015/

Adam Jones (Bradley Cooper) séfnek mindene megvolt, de mindent el is vesztett. A szakmájában ő volt a sztár, két Michelin- csillaggal is rendelkezett. A párizsi gasztronómiai élet fenegyerekének mindene az volt, hogy újabb és újabb ételkompozíciókat találjon ki. Ahhoz, hogy megnyithassa saját éttermét, elnyerhesse egy hölgy, Helen (Sienna Miller) szívét és elnyerhessen, még egy Michelin-csillagot élete legjobb formáját kell hoznia. Egy film a gasztronómiáról, az ételek szeretetéről, a szerelemről és az újrakezdésről.

5. L’ecsó /Ratatouille, 2007/

Reny a patkány egész kispatkány korában arról álmodozott, hogy egy párizsi étterem séfje lesz. Auguste Gusteau a példaképe is megmondta, hogy ’mindenki főzhet’. Az életben azonban ez nem így van, hiszen Reny pont azt tapasztalja, hogy mekkora veszélyt jelent számára, ha felfedezik a konyhában. Amikor álma kezd kettéoszlani egy kétlábútól kap segítséget. Egy igazi barátra lel Linguini személyében. Animációs film, de mindenképpen helye van a legjobbak között!

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·