FILMEZZUNK.HU
Filmek a divat világából

20 meglepő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

22742

Az ördög Pradát visel érdekességek

Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada) egy 2006-os vígjáték, Lauren Weisberger 2003-as, azonos című regényének filmadaptációja. Főszereplője Andrea Sachs, (Anne Hathaway), egy friss egyetemi diplomás fiatal nő szerepében, aki egy tekintélyes és befolyásos divatmagazinnál kap állást, mint a mindenható főszerkesztő, Miranda Priestly (Meryl Streep) második asszisztense. A további szerepekben Emily Bluntot, mint Priestly első asszisztensét, Adrian Greniert, mint Sachs barátját és Stanley Tuccit, mint Priestly munkatársát láthatjuk.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

1. Meryl Streep ötlete volt, hogy mutassák be Miranda emberibb oldalát is, így jött létre a kék pulcsiról és a divatiparról szóló monológ, valamint a hotelszobában játszódó jelenet is, amikor a válásáról beszél.

2. Anne Hathaway a film forgatása közben Rafaello Follieri-vel randizott, aki szabályosan megtiltotta neki, hogy éjszaka forgasson.

3. A Runaway magazin egyik címlapja látszódik az egyik jelenetben Emily asztala mögött. Ezt egy 2004. augusztusában megjelent Vouge címlap ihlette, amelyen Priscilla Presley, Lisa Marie Presley és Riley Keough szerepelt.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

4. Miranda Priestly szerepére Helen Mirren és Kim Basinger neve is felmerült.

5. Emily Blunt kosztümjeinek a többségét Vivienne Westwood tervezte.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·