FILMEZZUNK.HU
James Cameron legjobb filmjei

7 James Cameron által rendezett film, amit látni kell

15022

3. Avatar (2009)

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na’vik élnek. A gyönyörű és éritetlen világ viszont halálos veszélyeket tartogat az emberekre, akik egy különleges eljárással – régi agyuk és tudatuk megőrzésével – új testben születhetnek újjá, és Na’viként tapasztalhatják meg az idegen bolygó csodáit. A veterán viszont nem csak felfedezőként érkezett: titkos feladata van, amit minden áron végre kell hajtania, még akkor is, ha az ellenkezik elveivel.

Avatar (2009)

Tudtad, hogy…?

… a film a gyártási költség (237 millió) több, mint 10-szeresét hozta vissza bevétel formájában (2 milliárd, 782 millió), ezzel elérve minden idők második legmagasabb filmes bevételét?

2. Terminátor 2. – Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. Világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy új, fejletteb Terminátort küld a múltba, hogy megölje az emberek vezérét, a tinédzser John Conort. Csakhogy az emberek is visszaküldik saját, átprogramozott Terminátorukat (Arnold Schwarzeneggert): a bolygó jövője a két gép összecsapásán múlik.

Terminátor 2. - Az ítélet napja (Terminator 2: Judgment Day, 1991)

Tudtad, hogy…?

… a Terminátor második része volt az első olyan film, amelynek a költségvetése meghaladta a 100 millió $-t?

1. Titanic (1997)

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

Titanic (1997)

Tudtad, hogy…?

… a kapitány szerepét Robert De Nirónak szánták, ám ő betegségre hivatkozva visszadobta az ajánlatot?

Le a kalappal! Pierce Brosnan sokat kritizált felesége több, mint 45 kilótól szabadult meg

Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek és érdekességek forrása: Mafab)

 //batigoool//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·