FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 80. születésnapját Robert De Niro - Íme 10 film, amit vétek lenne kihagyni a színészlegendától

Most ünnepli 80. születésnapját Robert De Niro – Íme 10 film, amit vétek lenne kihagyni a színészlegendától

49738

6. Taxisofőr (Taxi Driver, 1976)

Travis Bickle (Robert De Niro) vietnámi veterán, aki a háború után taxisofőrként próbál meg beilleszkedni New York-i hétköznapokba. Munkája során rengeteg emberrel találkozik, és a maga módján próbál meg velük kapcsolatot teremteni, de kísérletei rendre kudarca fulladnak, legyen szó politikai aktivistáról, gyermekprostituáltról vagy a polgármesterről. Mivel úgy érzi, senki sem érti, miről beszél, saját kezébe veszi az irányítást, és olyan eszközöket használ fel, amiket mindennél jobban ismer.

Taxisofőr (Taxi Driver, 1976)

Tudtad, hogy…?

… Robert De Niro egy hónapon keresztül napi tizenkét órában taxizott, miközben a szerepre készült, illetve mentális betegségekről tanult?

5. Csak egy kis pánik (Analyze This, 1999)

Egy maffiafőnöknek minden körülmények között erősnek kell mutatnia magát, azonban Paul (Robert De Niro) pánikbetegségben szenved. Egyik napról a másikra elszállt minden bátorsága. Gyorsan ki kell gyógyulnia, hiszen nemsokára keresztapát választanak New Yorkban. Egy véletlen baleset folytán Paul belebotlik Benbe, a halk szavú pszichológusba. Paul ráparancsol a lélekbúvárra, hogy hozza rendbe minél előbb, különben baj lesz. Ben nem tehet mást, nekilát, hogy megszabadítsa gátlásaitól a maffiafőnököt. Legbelül talán örül is annak, hogy végre nem egy rutinügyet kell oldania.

Csak egy kis pánik

Tudtad, hogy…?

… a filmet eredetileg Billy Crystal és Robert De Niro rendezte volna, de végül átadták a rendezői széket Harold Ramisnek?

4. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Tudtad, hogy…?

… Robert De Niro volt a egyetlen szereplő aki igazi pénzt használhatott a film során?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·