FILMEZZUNK.HU
10 romantikus film, amit látnod kell

10 romantikus film, amit látnod kell

46408

A legjobb romantikus filmek

A romantikus szó jelentése többek között érzelmes, ábrándos, rajongással teli vagy szerelmes hangulatú. Az ember folyamatosan keresi ezt az érzést, hiszen kellemesen tölti el a bensőjét, gyakran intenzív érzelmi állapotot idéz elő. Erre a filmipar is igen hamar rájött, és a mai napig töretlenül készítik a romantikusabbnál romantikusabb filmeket. Itt az ősz, csípős, hűvös szeleivel, ezzel együtt pedig a ,,kuckózás” időszaka is megkezdődik, amely nem lehet teljes az esti filmezések nélkül. De milyen produkciókat is érdemes ilyenkor megnéznünk? Természetesen nem maradhatnak el a romantikus filmek. Ezen alkotások többsége egy szerelmi kapcsolatot mutat be, az ismerkedéstől kezdődően a házasságig (vagyis ameddig elérik a  ,,boldogan élnek, míg meg nem halnak” jelzőt)  és a közben érkező megpróbáltatásokkal, nehézségekkel, akadályokkal miképpen küzdenek meg a szereplők. Elő a popcornnal és a zsebkendőkkel és kezdődjön a romantikus filmmaraton!  Az általunk összeállított romantikus film listánk sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Szerinted melyik a legszebb romantikus film? Oszd meg velünk kommentben vagy Facebook oldalunkon hozzászólásban!

10. P.S. I Love You /2007/

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) boldog házasságban élnek, amikor a férj egy betegségben meghal. Holly így nem akar tovább élni, nincs értelme az életének férje nélkül. Gerry halála előtt számos levelet írt feleségének, hogy túllépjen fájdalmán és újrakezdje az életet. Az idő múlásával újabb és újabb levelek érkeznek Hollynak, amelyek újabb kalandra buzdítják és invitálják, hogy visszanyerje életkedvét és örömét. Egy igazán kedves film, minden romantikára vágyó nézőnek!

P.S. I Love You (2007)

9. Holiday /The Holiday, 2006/

A történet két fiatal nőről szól, akiknek a szívét összetörték. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, aki a karácsonyi bulin bejelenti, hogy az egyik kolléganőjüket eljegyezte. Amanda (Cameron Diaz) a munkamániás, megtudja, hogy a barátja megcsalja, így kiadja az útját. A két lány a világhálón egymásra talál, és miután kibeszélték bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik a megpróbáltatásaikat, és mivel nagyon messze laknak egymástól otthont cserélnek. A vakáció eredménye, hogy mindkettőjükre rátalál a szerelem. Ha egy hangulatos, könnyed filmre vágysz, akkor csak nézd meg a Holidayt!

Holiday /The Holiday, 2006/

8. Szelíd szerelem /Loves comes Softly, 2003/

Egy előre megjósolhatatlan tragédia folytán Marty (Katherina Heigl) férje meghal. Egy szekéren érkezik az amerikai határvidékre a felejtés és a jobb élet reményében. Ekkor dönti el, hogy elfogadja az ajánlatot, és szerelem nélkül hozzámegy a tavaszig a szintén megözvegyült Clark Davidhez (Dale Midkiff). Amikor elérkezik az idő, hogy Marty visszainduljon szülőföldjére, felfedezi magában a szerelmet a férje iránt, amelyre már soha sem tartotta magát képesnek és minden megváltozik. Egy gyönyörű szerelmi történet, a régi idők értékeivel, megpróbáltatásaival, romantikájával együtt. Mindenkinek ajánlom!

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

7. Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

A Legyen Ön is milliomos a legnépszerűbb vetélkedő világszerte. Az indiai szegény negyedből, gettóból származó Jamal Malik (Dev Patel) egyetlen lépésre van attól, hogy megnyerje a húszmillió rúpia nyereményt. A játékvezetőnek nagyon nem teszik a helyzet, hogy egy gettóból származó senki kerül helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják Jamalt, mert csalással vádolják. Az elbeszéléséből kirajzolódik az élettörténete, amely igencsak megrázó, fordulatokkal teli. Természetesen a szerelem és a romantika jelen van Jamal és a gyönyörű Latika (Freida Pinto) életében. A megrázó, de ugyanakkor elgondolkodtató filmet mindenkinek ajánlom, aki érdeklődik a nem hagyományos értelemben vett romantikus filmek után.

Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·