FILMEZZUNK.HU
Sean Penn 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

Sean Penn 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

8412

3. Carlito útja (Carlito’s Way, 1993)

Legendás alak tér vissza a spanyol Harlembe. De az utca már nem a régi, és Carlito sem az. Az öt év bőrtőn alatt sokat tanult, le akarja zárni a multat és új életet kezdeni szerelmével. Legjobb barátja csak egy apró szivességet kér tőle…

Carlito útja (Carlito's Way, 1993)

2. Nevem Sam (I Am Sam, 2001) 

Sam Dawson (Sean Penn) egy szellemi fogyatékos apa, aki egyedül neveli lányát, Lucy-t – kivételes barátai segítségével. Amikor Lucy hétéves lesz, és szellemi képessége elkezdi meghaladni apjáét, a köztük lévő szoros kapocs felbomlani látszik: a kislányt egy szociális munkás nevelőszülőnél akarja elhelyezni. Sam, bár a küzdelem reménytelennek látszik, felveszi a jogi harcot és különös szövetséget köt Rita Harrisonnal, egy befutott, ambíciózus ügyvéddel. Első pillantásra úgy tűnik, nem is találhatnánk két, egymástól ennyire különböző embert, de valójában hasonlóbbak, mint gondolnánk. Sam elszántsága tükrözi Rita társadalmilag teljes mértékben elfogadott megszállottságát. Együtt próbálják meggyőzni ellenfeleiket, hogy Sam fel tudja nevelni lányát, és eközben szokatlan érzelmi kötődés alakul ki közöttük.

Nevem Sam (I Am Sam, 2001)

1. Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)

Három gyerekkori barát hirtelen elszakad egymástól, és évtizedek múltán látják egymást viszont. Sean (Kevin Bacon) rendőr lett, Jimmy (Sean Penn) trafikjából és zűrös ügyeiből él, Dave (Tim Robbins) még mindig a régmúlt eseményein rágódik. Jimmy lányát egy nap holtan találják, s a gyilkosság ismét összeköti az egykori cimborák életét. A bosszúra szomjas Jimmy és az igazság után nyomozó Sean úton-útfélen Dave gyanús ábrázatába botlik.

7-7 érdekesség Jennifer Lawrence és Sean Penn életéről

//Newman//

Fotó: ez a gyönyörű nő Steven Seagal gyermeke!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·