FILMEZZUNK.HU
Tommy Lee Jones 10 legjobb filmje

Tommy Lee Jones 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

24417

Tommy Lee Jones legjobb filmjei

Tommy Lee Jones Oscar-díjas amerikai színész és rendező – négyszer jelölték a rangos díjra, de csak 1993-ban kapta meg, mint legjobb mellékszereplő A szökevény című filmben. Filmográfiája változatos, drámákban és vígjátékokban is előszeretettel szerepel, de a közönség leginkább akciófilmekből ismeri. A texasi színész a napokban ünnepli születésének a 77. évfordulóját, melynek alkalmából összegyűjtöttük eddigi pályafutásának tíz legjobb filmjét.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tommy Lee Jones produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Az ügyfél (The Client, 1994)

Mark Sway, a tizenegy éves kisfiú egy kegyetlen gyilkosság szemtanúja. A kerület ambiciózus ügyésze mindent elkövet, hogy a megfélemlített kisfiút vallomásra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen nyomában a kegyetlen gyilkos, aki megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A félelem nem alaptalan, hiszen Mark egy maffia-leszámolás egyetlen tanúja, a gyilkos pedig tapasztalt profi, akinek egyel több, vagy kevesebb élet nem nagyon számít, különösen, ha a “karrierje” van veszélyben. A nemrég még gondtalan gyermekkorát élő Mark egy halálos játszma kereszttüzében találja magát. Egyetlen barátja a bátor, ám tapasztalatlan ügyvédnő, aki kockára teszi érte karrierjét … és életét.

Az ügyfél (The Client, 1994)

Tudtad, hogy…?

… abban az időben, amikor a film készült, John Grishamnek beleszólási joga volt a könyveiből készült filmadaptációk munkálataiba, így a szereplők kiválasztásába is? Kikötötte, hogy Mark Sway szerepét nem játszhatja ismert gyerekszínész, mert szerinte abban az esetben nem lett volna hiteles a karakter. Renfro olyan színészpalántákat ütött ki a nyeregből, mint például Macaulay Culkin.

9. JFK- A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Oliver Stone monumentális alkotásában az amerikai történelem egy mindenki által ismert, ám kevesek által értett tragikus fejezetét tárja elénk, John F. Kennedy meggyilkolását. A tragédiát övező számtalan rejtély közepette igyekszik utat találni Jim Garrison (Kevin Costner), a magányos jogász, aki fel akarja tárni az igazságot, és meg akarja találni a választ a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ki ölte meg valójában Kennedyt?

JFK- A nyitott dosszié (JFK, 1991)

Tudtad, hogy…?

… Oswald meggyilkolását a Dallasi Városháza mélygarázsában vették fel, ahol a gyilkosságra ténylegesen sor került?

8. Űrcowboyok (Space Cowboys, 2000)

1958-ban az Amerikai Légierõ parancsnoksága kiválasztotta négy legjobb és legmerészebb pilótáját, hogy felkészítse õket az elsõ ûrutazásra. Ám a tervek végül másképp alakultak, és az ûrkísérlettel járó dicsõséget egy kísérleti majom aratta le. Az egykori nagy csapat négy évtizeddel késõbb azonban újra szolgálatba lép. Egy orosz mûhold irányítórendszere felmondja a szolgálatot, és a hatalmas gépezet egyenest a föld felé zuhan. A szatelit olyan elavult, hogy az USA válságmegoldó szakértõi közül senki sem tudja, hogyan lehetne irányítani. Ismét szükség van a régiekre. A csapat egykori parancsnoka Frank ha kis késéssel is, végre megkapja élete nagy lehetõségét. Ám õ csak akkor vállalja a küldetést, ha régi társait is magával viheti. Összeáll tehát a régi gárda, és felkészül élete elsõ ûr-mentõakciójára. Tagjai nem tudják, hogy ami ott fenn vár rájuk, arra úgy sem lehet felkészülni…

Űrcowboyok (Space Cowboys, 2000)

Tudtad, hogy…?

… annak idején nem alkalmaztak 180cm-nel magasabb asztronautákat, ennek ellenére Clint Eastwood és Donald Sutherland is 193 centi magasak?

7. Elah völgyében (In the Valley of Elah, 2007)

A rendőrség fiatal nyomozója, Emily Sanders vonakodva bár, de segít a keresésében. Amikor megcsonkított holttestre bukkannak a sivatagban, kiderül, az eltűnt fiú maradványai kerültek elő. Ahogy gyűlnek a bizonyítékok, úgy válik egyre ködösebbé az ügy, Deerfield és Sanders egyre nagyobb ellenállásba ütközik a hadsereg részéről.

Elah völgyében (In the Valley of Elah, 2007)

Tudtad, hogy…?

… eredetileg úgy volt, hogy Clint Eastwood kapja a főszerepet, aki szintén Paul Haggis forgatókönyve alapján rendezte a Millió dolláros bébi című filmet? Annak ellenére, hogy nagyon tetszett neki a forgatókönyv, inkább barátját, Tommy Lee Jones-t javasolta a szerepre.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·