FILMEZZUNK.HU

A 14 legjobb keresztény film, ami megerősítheti a hitedet

826

5) Hiszel? (Do You Believe?)

Ez a sok szálon futó film rendkívül nehéz helyzetben lévő családokat és egyéneket mutat be, akiknek az életútja egy-egy ponton kapcsolódik. Mindenki máshogy keresi a kiutat: van, aki öngyilkosságot akar végrehajtani, van, aki keserű közönnyel éli napjait és nem hajlandó megvigasztalódni a gyászból, de akadnak olyanok is, akik a bajban is önfeláldozóak és rendkívüli bátorságról tesznek tanúbizonyságot. Mindenki a maga módján keresi Istent mint végső megoldást, egy utolsó, kétségbeesett ima megszólítottját. Vajon meghallják vagy észreveszik a körülményekből a Mindenható válaszát?

Hiszel? (Do You Believe?)

6) Szelíd szerelem (Love Comes Softly)

Marty (Katherine Heigl) nagy álmokkal indul útnak férjével az 1800-as évek Amerikájának keleti partjáról az ország belsejébe. Amikor azonban egy tragédia folytán egyedül marad, kegyelemkenyérre szorul egy keresztény özvegy, Clark (Dale Midkiff) házánál, akivel alkut köt, hogy a következő tavaszig nála marad, és megtanítja Clark lányát mindenre, amit egy kisleánynak tudnia kell. A gyászoló Marty fokozatosan új remények elé néz, és lassan megérti, hogy nem Isten férje halálának okozója.

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

7) Ragály és szerelem (Love Takes Wings)

Belinda (Sarah Jones) reményvesztett, gyászoló fiatal özvegy. Férjét betegségben vesztette el, ami rettenetesen dühíti, hiszen orvos. A Szelíd szerelem sorozatnak ebben az epizódjában Marty unokája, Belinda egy kis településen próbál megállítani egy járványt a kisváros jószívű, bátor kovácsának, Lee Owens-nek (Jordan Bridges) a segítségével. Egy árvaházban találja magát, ahol a beteg gyerekek megmentése, és a ragály forrásának megtalálása mellett megismerkedik egy kislánnyal, Lilian-nel (Annalise Basso), aki még nála is keményebben dolgozik A gyászt addig feldolgozni képtelen Belinda döntés elé kerül: egész életében kesereg, vagy Istenbe veti a bizalmát, aki az árvák és özvegyek vigasztalója.

Ragály és szerelem (Love Takes Wings)

8) A szív bajnokai (The Blind Side)

Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) olyan nő, aki nem fél kimondani a véleményét. Sikeres vállalkozó és jó keresztény családanya. Amikor családjával meglátja az esőben az út szélén sétáló megtermett Michael-t (Quinton Aaron), azonnal döntés elé kerül: behunyja a szemét vagy segít a srácon. Nem is sejti, milyen nagy fába vágja a fejszéjét. A visszahúzódó fekete Mike ugyanis elképesztően jó amerikai futballjátékos. Az igaz történeten alapuló film az önzetlenség és életrevalóság példájával szolgál.

A szív bajnokai /Blind Side, 2009/

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·