FILMEZZUNK.HU

A 14 legjobb keresztény film, ami megerősítheti a hitedet

651

A legjobb keresztény filmek

Filmet általában kikapcsolódás céljából nézünk. Van azonban néhány olyan alkotás, melyen keresztül életek változnak meg, mert az egyszerű élethelyzetek bemutatásával olyan mély üzeneteket adnak át, melyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Legyen szó gyászról, betegségről vagy lelki gyötrelmekről, ezek a filmek mindenre próbálják a lehető legjobb választ adni a bibliai igazságok tükrében. Talán éppen amiatt lesz emberi egy-egy keresztény film, mert rendezői időnként amatőr színészekkel dolgoznak. A legtöbb esetben azonban igazi színészi tehetségek bontakoznak ki a képkockákon, maradandó élményt nyújtva mindenkinek.

1) Feltétel nélkül (Unconditional)

Samantha Crawford (Lynn Collins) fiatal özvegy. Férje gyilkosság áldozatává vált, amit évek múltán sem tud feldolgozni. Amikor rábukkan egy testvérpárra, elindul a gyógyulás útján, és újra értelmet nyer az élete. Joe Bradford (Michael Ealy) súlyos beteg, mégis a nehéz sorsú gyerekek tőle meríthetnek örömöt, reményt, akárcsak gyerekkori jó barátja, Samantha, akinek Joe segít újra élvezni az életet, és a régiekre emlékezve továbblépni a kijelölt életúton.

Feltétel nélkül (Unconditional)

2) October baby

Az abortusz számtalan országban, így az Egyesült Államokban is legális. Amikor Hannah (Rachel Hendrix) megtudja, hogy nemcsak hogy örökbe fogadták, de azt megelőzően biológiai anyján sikertelen abortuszt hajtottak végre, kicsúszik a lába alól a talaj. Ez az igaz történeten alapuló film megindítóan szemlélteti, hogy egy végső kétségbeeséstől és gyásztól hajtott fiatal is meg tudja lelni a lelki békéjét, múltját felkutatva és hátrahagyva ő maga is meg tud bocsátani annak, akinek fontosabb volt a karrierje, mint a gyermeke.

October baby

3) Isten nem halott (God’s Not Dead)

Képzeljük el, hogy egy egyetemi filozófiatanár előtt kell megvallanunk a hitünket úgy, hogy az a bizonyos tanár megrögzött ateista és evolúciópárti. Amikor egy egyetemista fiú, Josh (Shane Harper) felveszi szabadon választható tárgyként a filozófiát, megpecsételődik a sorsa. A tanár, Mr. Radisson (Kevin Sorbo) ugyanis hamar kiszúrja, hogy a fiú nem fogja megírni a dolgozatot arról, hogy Isten nem létezik. Hamar parázs vitába kerülnek, melynek minden szavát feszült figyelemmel követik a hatalmas előadóteremben ülő hallgatók. A többszöri alkalommal szópárbajra kihívott Josh életén keresztül jól szemlélteti a film, hogy olykor lemondásokkal és elképesztő bátorsággal kell, hogy párosuljon az Isten melletti nyílt kiállás. A film megtörtént eseményeken alapul.

Isten nem halott (God's Not Dead)

4) Isten nem halott 2 (God’s Not Dead)

Amikor egy gimnáziumi tanárt, Catherine-t (Maria Canals-Barrera) diákjai Jézusról kérdezik, nem is sejti, mekkora vihart kavar majd őszinte válasza. Természetesen beperelik, és nem sok esélyt adnak neki arra, hogy élete és karrierje nem fog kettétörni bátorságáért. A kitartás, az Istenben vetett hithez való ragaszkodás és a hűség elképesztően izgalmas filmje bemutatja, hogy manapság az oly sok nehézség árán megszerzett szólásszabadság hogyan veszti egyre inkább érvényét az Istenben bízó keresztények rovására.

Isten nem halott 2 (God's Not Dead)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·