FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Bill Murray film, amit vétek lenne kihagyni

A 10 legjobb Bill Murray film, amit vétek lenne kihagyni

21706

6. Az ember, aki túl keveset tudott (The Man Who Knew Too Little, 1997)

Wallace (Bill Murray) Iowából Londonba utazik öccséhez. A gondos és gazdag testvér különös ajándékokkal lepi meg a videorajongó Wallace-t: szerepet játszhat az életszín- ház egyik darabjában, amelyben, nomen est omen, a színészek valóságos figurá- kat alakítanak élethű, drámai helyzetekben. Nem is sejti, hogy ami ettől kezdve történik vele és körülötte, az a véres valóság, ugyanis alighogy elkezdődik a játék, összetévesztik egy bérgyilkossal.

5. St. Vincent (2014)

Vincent (Bill Murray)egy magának való háborús veterán, azonban élete egy csapásra megváltozik, amikor a szomszédjába költözik a nemrég elvált Maggie (Melissa McCarthy) és 12 éves fia, Olivér (Jaeden Lieberher). Az egyik nap a fiú kizárja magát a házból, Vicentnek pedig bele kell törődnie, hogy neki kell vigyáznia rá, amíg édesanyja haza nem tér a munkából. Mivel a férfi teljesen eladósodott, Maggie felajánlja neki, hogy legyen fia bébiszittere. Vincent rábólint a dologra, a fiú pedig kénytelen megtapasztalni, hogyan telnek a cseppet sem szentéletű ember mindennapjai. Így ismerkedik meg a szerencsejátékkal, az alkohollal és a férfi barátnőjével, egy orosz örömlánnyal is.

Theodore Melfi a film forgatókönyvét még 2011-ben megírta, melyet a hollywoodi szakma az egyik az év legjobb parlagon heverő forgatókönyvei között tartott számon. Bill Murray egy személyes találkozón győzte meg a hezitáló Theodore Melfi-t, hogy vállalja el a szerepet. A film a 2014-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ahol hatalmas sikert aratott a közönség körében.

4. Ed Wood (1994)

Ed Wood (Johnny Depp), vagyis Edward D. Wood Jr. egy igazi filmtörténeti legenda. Író, producer, színész és rendező egy személyben. Filmjeiben olyan sztárok tűntek fel, mint a Drakula filmek egykori magyar csillaga, Lugosi Béla (Martin Landau), akivel jó barátságot is kötött. És nem utolsó sorban: közismerten ő készítette a világ legrosszabb filmjeit. A film Ed Wood, a naiv, jó szándékú, de minősíthetetlen ízlésű rendező történetét mutatja be, akit rajongói a mai napig a rossz filmek koronázatlan királyaként ismernek.

Ed Wood (1994)

Az Ed Wood két Oscart is bezsebelt 1995-ben (legjobb férfi mellékszereplő és legjobb smink). Egy mendemonda szerint azért nem színes lett a film, hanem fekete-fehér, mert Tim Burton szerint ez sokkal jobban passzolt Lugosi Bélàhoz.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·