FILMEZZUNK.HU
Ma lenne 85 éves a tragikusan elhunyt Romy Schneider – Íme 12 érdekesség az egykor szépséges színésznőről

Ma lenne 85 éves a tragikusan elhunyt Romy Schneider – Íme 12 érdekesség az egykor szépséges színésznőről

1197

5) 1954-ben szerepelt Ernst Marischka filmjében, a Viktória, egy királylány gyerekkorában, majd a híres rendező ismét felkérte a színésznőt az Erzsébet császárnéről szóló filmjének főszerepére, így először játszhatta el Sissi szerepét, amellyel még hosszú évekig beazonosította a közönség.

6) A Sissi szerep miatti beskatulyázás hamar teherré vált a színésznőnek, így csak sokszori unszolásra vállalta el a Sissi későbbi éveit feldolgozó második és harmadik részt. A negyedik epizódra azonban határozottan nemet mondott, helyette inkább a Christine című film forgatásait kezdte el, amely magánélete szempontjából is fontos mérföldkövet jelentett, ugyanis itt ismerkedett meg a francia színésszel, élete nagy szerelmével, Alain Delon-nal, aki miatt Németországot is elhagyta és Párizsba költözött. 1959-ben jegyezték el egymást, ám soha nem házasodtak össze.

Alain Delon és Romy Schneider a 20. század leglegendásabb sztárpárja volt - Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Ez a szerelmes fotó Alain Delonnal az eljegyzésük bejelentésekor készült róluk

7) Franciaországban Luchino Visconti, a szigorú mester bűvkörébe került és több híres szerepét köszönheti neki, köztük 1961-ben, a Boccaccio 70-et, amely három szkeccsből álló, különleges szerkesztésű mű, amelyet három különböző rendező jegyez, három híres színésznővel, Romy Schneiderrel, a friss Oscar-díjas Sophia Lorennel és Anita Ekberg-gel a főszerepekben. Visconti a színházi életbe is bevezette Romy-t, legelső munkája, a Kár, hogy Ká című darab bár megosztó kritikákat kapott, Romy-t méltatta a közönség.

8) Amíg a karrierje a csúcsra ért, magánélete romokban hevert, ugyanis eljegyzése Delon-nal felbomlott, amikor a színész szerelmes lett Nathalie Barthélemy-be, akit 1964-ben feleségül is vett. Romy és Delon azonban szakításuk után is baráti kapcsolatban maradtak, még több filmben játszottak együtt, többek között 1968-ban A medence című műben, majd 1972-ben a The Assassination of Trotsky-ban.

Alain Delon és Romy Schneider a 20. század leglegendásabb sztárpárja volt - Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Delon és Romy az 1958-as Christine című film forgatásán szerettek egymásba

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · ·