FILMEZZUNK.HU
20 különös tény népszerű filmekről

20 különös tény népszerű filmekről

5106

6) Amikor Keanu Reeves felrohan az elaknásodott buszhoz a Féktelenül című filmben, bevágja a busz ajtaját és betöri az üveget. Ez véletlenül történt, de a jelenet megmaradt a film végső verziójában.

20 különös tény népszerű filmekről

7) A film leghíresebb jelenete egyébként az, amikor a főszereplő kiugrik a buszból az autópályán. Valójában a hidat teljesen összerakták – csak később távolították el digitálisan. A Repülő madarak is digitálisan kerültek hozzáadásra. De a busz valóban felszállt ebben a jelenetben, és erre a célra egy speciális rámpa épült. A busz nagyjából 100 km/órás sebességet ért el, körülbelül 33 métert tett meg a levegőben. Sőt, a busz első kerekei 6 méter magasra rugaszkodtak, ami magasabb volt, mint amire bárki számított, beleértve az operatőröket is. Ez azt eredményezte, hogy a busz eleje kiment a képből.

20 különös tény népszerű filmekről

8) Mielőtt kirabolnák a bankot, a Nyomd, Bébi, nyomd! szereplői Mike Myers kinézetű maszkokat vesznek fel. A stúdió eredeti Michael Myers maszkokat akart használni, de nem kapott erre jogi engedé Ekkor hívták fel a producerek Mike Myers-t, és ő engedélyt adott nekik az arcára hasonlító maszkok használatára.

20 különös tény népszerű filmekről

9) A Lelkek Kútja jelenetének forgatásához Az elveszett frigyláda fosztogatói producerei minden londoni és dél-angliai állatkerti boltban jártak. Minden lehetséges kígyót meg akartak szerezni. De miután mind egy helyen voltak, világossá vált, hogy nincs belőlük elé Ezért Steven Spielberg több tömlőt darabokra vágatott, és a valódi kígyók közé helyezte őket. Ha alaposan megnézed, meg tudod különböztetni az igazi kígyókat a tömlőktől.

20 különös tény népszerű filmekről

10) Az Alien 4. – Feltámad a Halál egyik jelenetében Sigourney Weaver kosarat dob, messziről és ráadásul háttal állva. Ennek a trükknek a megvalósítása érdekében Weaver 3 hétig edzett egy kosárlabdaedző felügyelete mellett. A színésznő élete egyik legjobb pillanatának tartja a felvételt az esküvője és a lánya születése után.

20 különös tény népszerű filmekről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·