FILMEZZUNK.HU
Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod

15 mélyenszántó film, amit feltétlen látnod kell

26510

Mélyenszántó filmek, melyek képesek lehetnek befolyásolni a gondolkodásmódod

Mindenki szereti az olyan filmeket, amik nem csak a szokásos sablonokat tartalmazzák, hanem néhol egy kis zavart ültetnek el az ember agyában. Ki ne játszott volna már életében puzzle-vel!? Nos, némely filmnél az alkotók úgy tálalják elénk a produkciókat, mintha egy ezer darabos puzzle-val játszanánk. Szépen adagolják, jelenetről-jelenetre új, mélyenszántó darabkát mutatnak az egészből, majd a legvégén minden a helyére kerül. Alábbi cikkünkben ilyesfajta filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe.

Cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben írd meg nekünk, hogy neked melyik a kedvenc mélyenszántó filmed, amit mindenképpen a figyelmünkbe ajánlanál.

1. Bújócska (Hide and Seek, 2005)

Emily (Dakota Fanning) egy képzeletbeli baráttal, Charlie-val vigasztalja magát anyja halála után. A vészjósló események nyomán apja kezdi elhinni, hogy a fickó mégis él – és nagyon gonosz dolgokat művel. Kénytelen a testet öltött rettenettel szembenézni. Segít neki a gyermekpszichológus (Robert De Niro).

Bújócska (Hide and Seek, 2005)

2. A hasonmás (The Double, 2013)

A félénk Simon (Jesse Eisenberg) teljesen tehetetlennek érzi magát élete alakulását illetően; munkatársai keresztülnéznek rajta, anyja megveti, álmai asszonya pedig ügyet se vet rá. Amikor új kolléga érkezik a munkahelyére, elkeseredése csak tovább fokozódik, James (Jesse Eisenberg) ugyanis fizikailag pontos mása Simonnak, személyiségében azonban gyökeresen eltér tőle: magabiztos, karizmatikus és szeretik a nők. Simon legnagyobb rémületére hamarosan azt veszi észre, hogy James nemcsak a saját életét irányítja, de kezdi átvenni az uralmat Simon ügyei felett is.

A hasonmás (The Double, 2013)

3. Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie meggyőződése, hogy a világ 28 nap múlva megsemmisül.

Donnie Darko (2001)

4. A gépész (El maquinista, 2003)

Trevor Reznik (Christian Bale) egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevie-nél (Jennifer Jason Leigh), akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie (Aitana Sánchez-Gijón) egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván (John Sharian)? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné… Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

A gépész (El maquinista, 2003)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·