FILMEZZUNK.HU
Brigitte Bardot – 10 meglepő érdekesség a legendás olasz színésznőről

Brigitte Bardot – 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről

3712

Brigitte Bardot – 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről

Brigitte Bardot legendás francia színésznő, ráadásul énekesnő és híres állatvédő is. Viseleteivel már a ’60-as évektől kezdve diktálta a divatot, igazi szexszimbólumnak számított és gyakorlatilag számít a mai napig. Merész életvitele miatt sokan a bűn megtestesítőjeként tekintettek rá. A napjainkig lenyűgöző színésznő a napokban ünnepli 89. születésnapját, melynek alkalmából ezúttal őt ismerhetitek meg egy picit jobban.

Brigitte Bardot durván beleszállt a magyar kormányba a vadászati kiállítás miatt

1) Brigitte Bardot 1934. szeptember 24-én született Párizsban. Édesapja, Louis Bardot építész a családi vállalkozásban dolgozott. Édesanyja, Anne-Marie Mucel gyermekeit Brigitte-et és Marie-Jeanne-t a táncolás felé irányította.

2) Brigitte tehetséges balett táncos volt, 1947-ben felvették a neves The National Superior Conservatory of Paris for Music and Dance intézménybe, ahol három évig Boris Knyazev koreográfus tanítványa volt. A modellkedés is érdekelte,részt vett divatbemutatókon is.

15 szépség ikon a 20. századból, akik ma is könnyedén meghódítanák az emberek szívét

3) 1950-ben az Elle magazin címlapján fedezte fel majdani férje, Roger Vadim francia újhullámos rendező, akivel 1957-ig voltak házasok.

4) A szexuális forradalom idején gyorsan Marylin Monroe-hoz hasonló kulturális ikonná vált Európában és a tengeren túl egyaránt. Simone de Beauvoir írónő, filozófus pedig 1959-es esszéjében a háború utáni Franciaország legfelszabadultabb nőjének nevezte, aki mintegy a „nők történelmének mozdonya”.

20 fotó a múltból, amely a hírességek életét mutatja be egy váratlan szemszögből

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · ·