FILMEZZUNK.HU
Ők voltak a kedvenc mellékszereplőink a Bud Spencer és Terence Hill filmekből

Ők voltak a kedvenc mellékszereplőink a Bud Spencer és Terence Hill filmekből

7823

Ők voltak a kedvenc mellékszereplőink a Bud Spencer és Terence Hill filmekből

Soha nem kell különösebb apropó egy Bud Spencer és Terence Hill-cikkhez. A tévé folyton tele van a két olasz sztár filmjeivel, mi pedig úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem velük, hanem az őket körülvevő mellékszereplőkkel foglalkozunk egy kicsit behatóbban. Következzenek a legemlékezetesebb Hill/Spencer mellékkarakterek!

Tango (Nincs kettő négy nélkül)

Tango (Nincs kettő négy nélkül) - Nello Pazzafini

Ahogy az egy Hill/Spencer filmben elvárható, Tango is egy rettenetesen ügyetlen maffiózó, akitől a főnöke hiába várja, hogy elintézze a Coimbra kuzinokat. Az hírlik róla, hogy nagyon nagy kópé, és rettenetesen elbánik mindenkivel, aki az útjába áll, de az is kiderül, hogy aki a szamba hazájában Tangónak nevezi magát, az egy gigantikusan nagy rosszcsont.

Sok más Bud Spencer és Terence Hill mellékszereplőhöz hasonlóan Nello Pazzafini is elsősorban kaszkadőr volt, és részben ennek is köszönhető, hogy 200 film stáblistáján is felbukkant – elsősorban spagetti westernekben és ókori történetekben szerepelt. A legendás párosnak csak ebben az egy filmjéjben játszott, de Bud Spencer több szólófilmjében (Piedone a zsaru, Banános Joe, Bombajó bokszoló) is találkozhattunk vele. 1997-ben hunyt el, cukorbetegségben.

Mr. Ormond (Én a vízilovakkal vagyok)

Mr. Ormond (Én a vízilovakkal vagyok) - Joe Bugner

Ahogy a helyi afrikai szamizdat is jellemzi, „Jack Ormond egy zsarnok, aki lábbal tiporja a törvényt és az emberi jogokat. Az a fajta, aki megvesztegetés árán tesz szert hatalomra.” A két unokatestvért, Tomot és Slimet is meg akarja vesztegetni, de hiába hívja meg őket fényűző vacsorára, beléjük törik a bicskája.

Joe Bugner Kreul Józsefként született Szeged mellett, majd az 56-os forradalom során szüleivel elhagyta az országot. Neves ökölvívó lett, többször szállt a ringbe Muhammad Ali ellen is, majd a filmezésbe is belekóstolt. Spencer oldalán szerepelt a Seriff az égből, az Akit Buldózernek hívtak és az Aranyeső Yuccában című filmekben is, később a Street Fighterben Jean-Claude Van Damme oldalán, és egy ideig úgy volt, hogy ő lesz Ivan Drago a Rocky IV-ben.

K1 (Nyomás utána!)

K1 (Nyomás utána!) - Buffy Dee

Egy hatalomhajhász krőzus, aki világuralomra szeretne törni, de körülbelül annyi affinitása van ehhez, mint Krapulaxnak a Pif & Herkules képregényekben. K1 természetesen béna ügynököket és bérgyilkosokat alkalmaz, és a hadseregét is ügyetlenek alkotják. Nem is csoda, hogy egy hasbeszélő kijátssza őket.

Az olasz származású amerikai színész, Buffy Dee (igazi nevén Anthony DeSantolo) jogi diplomát szerzett, és dobolni is remekül tudott, végül mégis a színészet szippantotta be. Több Hill/Spencer veteránhoz hasonlóan ő is felbukkant a Miami Vice-ban, valamint a Szuperzsaruban, a Szuperhekusokban és egy Extralarge epizódban is. Akárcsak Lester, ő is 1995-ben hunyt el.

McBride kapitány (Bűnvadászok)

10 meglepő érdekesség a Bűnvadászok című filmről

Egy meglehetősen sztereotip vonásokkal felvértezett rendőrfőnök, de a látszatra kemény külső természetesen érző szívet takar. Rendületlenül hisz a saját kiképzésének színvonalában, és amikor a meglehetősen öntörvényű beosztottjai bekasztliznak néhány haramiát, azt a saját sikerének könyveli el. Nem tűri az urambátyámozást, viszont ő maga hajlamos a részrehajlásra: az újoncok közül Kirbyt majdhogynem kinevezi a kedvencének, míg Walsh-ot folyamatosan piszkálja.

Az Emmy-díjra is jelölt David Huddleston rengeteg tévésorozatban játszott (pl. a Columbóban, a Petrocelliben, a Magnumban vagy a Star Trekben), és a filmvásznon is viszonylag sokszor felbukkant. Szerepelt a Fényes nyergekben, a Földi űrutazásban, az Őrületben, a magyar nézők pedig a Bűnvadászok és a Nyomás utána című Hill/Spencer vígjátékokon kívül leginkább A nagy Lebowskiból emlékezhetnek rá, ahol ő alakította Töki dúsgazdag névrokonát.

Anulu (Kincs, ami nincs)

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Anulu a Kincs, ami nincs című filmből

Valljuk be, Anulu nem egy észlény. Japán apja kitagadta, és az édesanyja sem tartja túl sokra a kissé hiperaktív „gyerkőcöt”, aki amolyan udvari bolond szerepet tölt be a törzsben. Azért ha harcba kell menni, valamelyest lehet számítani rá, de azért egy hadsereg vezetését nem mernénk a kezébe adni. Fontos megjegyezni, hogy a karakter valószínűleg jóval kevésbé lenne hatékony Székhelyi József őrületes szinkronja nélkül.

Bevalljuk, nekünk sokáig nem esett le, hogy Anulut ugyanaz a Salvatore Borghese alakítja, mint Nynfas-t az És megint dühbe jövünk című filmben (még egy érdekesség: az apát alakító John Fujioka mindössze 12 évvel idősebb Borghesénél). Ő is kaszkadőrként és akrobataként kezdte, aztán jöttek a nagyobb szerepek is. Hill és Spencer mellett játszott még olyan filmekben is, mint a Kalózok háborúja és a Szuperzsaru, volt egy miniszerepe A Keresztapa 3-ban, és Hill még a Don Matteóban is dolgozott vele később.

Az ősz hajú manusz (szinte minden filmben)

A csávó, akit mindegyik filmben nagyon megvernek. Ősz (vagy fehér) hajat visel, általában rövidet, többnyire bajuszos, de néha szakállt is növeszt. Időnként van neve is: ő Jeff Az Ördög jobb és bal keze első részében, a Nyomás utána című filmben pedig Spider névre hallgat, de általában nincs szükség névre – ő az, aki mindig valamilyen sátáni figurát szolgál, és helyette gyűjti be a pofonokat, meg vereti ki a fogait.

Riccardo Pizzuti is kaszkadőrként kezdte, és ezt a bunyók láttán simán elhisszük neki: rendkívül hitelesen tud esni, kelni, pofonokba beleállni. Egyértelműen ő bukkant fel a legtöbbször a Hill/Spencer művekben – kilenc filmben pofozta fel őt közösen az olasz sztárduó, de a szólókarrierjük állomásain is sűrűn megfordult (kilenc Spencer, egy Hill filmben). 1995-ben felhagyott a filmezéssel, állítólag Franciaországban él visszavonultan.

Bud Spencer és élete szerelme esküvői képe 63 évvel ezelőttről – nem ismersz rájuk!

(Via Hetediksor.hu)


Article Tags: · · · · · · · · ·