FILMEZZUNK.HU
Tudta? A maszk eredetileg horrornak készült, de jött Jim Carrey és minden megváltozott

Tudta? A maszk eredetileg horrornak készült, de jött Jim Carrey és minden megváltozott

4059

Tudta? A maszk eredetileg horrornak készült, de jött Jim Carrey és minden megváltozott

Mindenki kedves kilencvenes évekbeli szuperhős fantasy vígjátéka nem csak a nézők, de a színészek számára is komoly fordulópontot jelentett. A maszk 351 millió dolláros összbevételének köszönhetően (miközben a büdzsé csak 23 millió volt) Jim Carrey a kritikai bukást jelentő Ace Ventura után ismét a csúcsra jutott, míg az elsőfilmes Cameron Diaz emlékezetes belépőt nyújtott, hogy Hollywood felkarolja. Bár ma mindenki vígjátékként tekint a kultikus filmre, a produkció nagyon másként indult, csak Carrey-nek köszönhetjük, hogy nem egy Rémálom az Elm utcában-szerű produkciót kaptunk.

Jim Carrey-vel jön a Maszk 2?

A Dark Horse Comics istállójába tartozó karakter a képregényekben egy kimondottan erőszakos jellemű és veszélyes antihős, a filmváltozat pedig valójában a Rémálom az Elm utcában franchise sikerét szerette volna megismételni. Bár ez végülis sikerült, azonban a tervezetthez képest nagyon máshogy. Eleve nem volt könnyű feladat a horror és a vígjáték elemeit összefésülni, de azzal, hogy végül Jim Carrey elhappolta a szerepet a többi esélyes, Martin Short, Steve Martin, Matthew Broderick és Rick Moranis elől, egyértelművé vált, hogy az adaptációnak a humor felé kell fordulnia.

Bár sosem tudhatjuk meg, milyen lett volna a ‘sötétebb’ Maszk, Jim Carrey-nek mindenesetre ezzel a filmmel sikerült elhallgattatnia a kritikusokat, akik az Ace Ventura után nem voltak kegyesek vele, és akik a képregény adaptációban nyújtott alakítása után ismét elismerően írtak a gumiarcú színészről.

Hihetetlen, hogy kigyúrta magát Michael Douglas 44 éves fia! (Fotók)

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·