FILMEZZUNK.HU
10 Hugh Jackman film, amit kár lenne kihagyni

10 Hugh Jackman film, amit kár lenne kihagyni

28659

3. Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

Eddie, a sas (Eddie the Eagle, 2016)

Tudtad, hogy…?

… Eddie Edwards az 1988-as Calgaryban rendezett téli olimpián indult? Ugyanezen az olimpián indult és vált híressé a jamaicai bobcsapat is, amelyről szintén készült játékfilm Jég veled! címen.

2. X-Men / Farkas filmek

Az emberek között különleges képességű mutánsok élnek. Fizikai és pszichikai korlátokat semmissé téve van, aki falakon sétál át, van, aki képes a gondolatolvasásra, vagy vihart támasztani. Az emberek rettegnek tőlük, Magneto ezért úgy véli, jobb megtenni az első lépést, és pártfogóival már a háborúra készül. Azonban nem minden mutáns ért egyet vele, X professzor és különleges csapata minden erejével azért küzd, hogy megállítsa Magnetót.

Farkas 3: X fegyver (Wolverine 3)

Tudtad, hogy…?

… amikor Hugh Jackmant arról kérdezték, hogyan készült Farkas/Logan szerepére, úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokat merített Mike Tyson bokszolói stílusából? A színész elmondása szerint karaktere sokban hasonlít az ökölvívóra. Jackmant idézve: “Farkas […] olyan, mint Tyson. Fékezhetetlen. Ha le akarja vágnia a fejedet, akkor valójában meg is csinálja.”

1. A tökéletes trükk (The Prestige, 2006)

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi kapcsolatukat, és egymás legnagyobb ellenségeivé válnak. Legfőbb vágyunk, hogy legyőzzék a másikat, versengésükben minden eszköz megengedett.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Tudtad, hogy…?

… a film (és a regény) eredeti címe a “The Prestige,” ami megfelel a magyarban is ismert presztízs-nek? Csakhogy az író a presztízst jelentő búvésztrükkön túl a latin “praestigium”-ra is utal, ami “illúziót” jelent.

53 éves lenne River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix karjai között halt meg

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Hugh Jackman produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·